HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklaması

'Ne zaman bu fitne kıvılcımının, bu fitne ateşinin söndürülmesi yönünde bir adım atılsa, ne zaman o mazlumların kanının akmasını durduracak bir hamle yapılsa birileri çıkıyor bunu durduracak buna engel olacak bir şey yapıyor'.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 'Ne zaman bu fitne kıvılcımının, bu fitne ateşinin söndürülmesi yönünde bir adım atılsa, ne zaman o mazlumların kanının akmasını durduracak bir hamle yapılsa birileri çıkıyor bunu durduracak buna engel olacak bir şey yapıyor' dedi.

Yapıcıoğlu, partisinin dördüncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, yarın yapılması planlanan Türkiye-İran-Rusya üçlü toplantısına ilişkin, Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesi için kiminle görüşülmesi gerekiyorsa bir an önce görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Suriye'deki iç savaşın 6 yıldır sürdüğünü anımsatan Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

'Moskova'ya da gidin, Şam'a da gidin, Tahran'a gidin, Cenevre'ye de gidin. Nereye gidiyorsanız gidin ama Allah için bir an önce şu mazlumların katledilmesinin önüne geçecek bir formül bulun, yeter. Can kayıplarının on binlerle ifade edildiği dönemden beri söylüyoruz, bugün can kayıpları milyonu geçti. Orada insanlar soğuktan donacak, bebekler soğuktan, açlıktan ölecek, yaralılar ilaçsızlıktan can verecek. Şu mazlumların kanının akmayacağı bir formül bulun.'

- Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rusya Büyükelçisi Karlov’un Ankara'da uğradığı silahlı saldırı hayatını kaybettiğini anımsatarak, yarın yapılması planlanan Türkiye-İran-Rusya üçlü toplantısına değinen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

'Ne zaman bu fitne kıvılcımının, bu fitne ateşinin söndürülmesi yönünde bir adım atılsa, ne zaman o mazlumların kanının akmasını durduracak bir hamle yapılsa birileri çıkıyor bunu durduracak, buna engel olacak bir şey yapıyor. Elinizi çabuk tutun ki bunu durdurmaya çalışanlar daha fazla fırsat bulamasınlar, daha fazla zaiyat verdirmesinler.'

Kaynak: AA