AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş Açıklaması 'Terör Örgütleri Bu Milleti Parçalayamayacak, Bölemeyecek'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, terör örgütlerinin amacının Türkiye’yi bölmek ve parçalamak olduğunu ama amaçlarına ulaşamayacaklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş Açıklaması 'Terör Örgütleri Bu Milleti Parçalayamayacak, Bölemeyecek'
Dün Yozgat’tan Sivas’a gelen ve ilk olarak Yıldızeli Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, bugün AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanlığı tarafından 4 Eylül Spor Salonu’nda düzenlenen Sandık Başkanları ve Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.

İstanbul ve Kayseri’de yaşanan terör olaylarında yaşananlar için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde yoluna devam ederken kimsenin beklemediği bir şekilde 15 Temmuz darbe kalkışmasının yaşandığını belirterek, "15 Temmuz öncesinde Türkiye’de sokaklarda çıkıp ’Türkiye’de darbe olur mu?’ diye bir anket yapılsaydı kaç kişi buna ’evet, olur’ diye cevap verirdi. Böyle bir hesap, beklenti var mıydı? Ama maalesef hain FETÖ örgütünün Pensilvanya’daki temsilcisi 40 yıldan bu yana ülkemizdeki dindar kesimdeki insanların en kutsal değerlerini istismar etmek suretiyle kendi bütçesini oluşturup, kendi yandaşlarını, kendi çetelerini Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisine sızdırmak suretiyle 40 yıldan bu yana planladığını 15 Temmuz darbe gecesi bu milletin tertemiz vergileriyle alınmış silahlarını o gece millete doğrultmaktan çekinmediler. Alçakça bu milletin silahlarıyla, tanklarıyla, F-16’larıyla, helikopterleriyle milleti yok etmenin alçaklığını bir kez daha bu millete göstermiş oldular" dedi.



"Terör örgütleri Haçlı zihniyetlerinin temsilcileridir"

FETÖ, PKK, PYD, DAEŞ, ismi ne olursa olsun bu terör örgütlerinin tamamının Haçlı zihniyetinin temsilcisi olduğunu söyleyen Ataş, "Geçmişte Haçlı seferleri Türkiye’yi yok etmek için düzenlendiyse bugün de bu terör örgütleri de, bu alçaklar, bu hainler Türkiye’yi yok etme planları yapıyor. İsmi ne olursa olsun bu terör örgütlerinin bir tek emeli vardır Tayyip Erdoğan’ın hayatına kast etmek, genel başkanımızın hayatına kast etmek, AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak, Türkiye’yi yok etmek, bölmek ve parçalamaktır. Milletimiz bu oyuna gelmeyecektir. 15 Temmuz’da nasıl gelmediyse bundan sonra da Allah’ın izniyle Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye bu oyunlara gelmeyecektir. Bu millet bu hainlere fırsat vermeyecektir. Son günlerde yaşanan terör hadiseleri, yapılan katliamlar, yapılan alçaklıklar sadece ve sadece Türkiye’yi kaosun içerisine sürüklemek, ekonomik olarak Türkiye’yi diz çöktürmektir. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın da kararlılıkla söylediği gibi bu ülkeyi parçalayamayacaklar, bu ülkeye diz çöktüremeyecekler, bayrağımızı indiremeyecekler, ezanımızı susturamayacaklar" diye konuştu.



Provokasyon uyarısı

İstanbul ve Kayseri’de yaşanan terör olaylarının ardından sosyal medyada provokasyon çağrısı yapanların oyununa gelinmemesi gerektiğini vurgulayan Ataş şunları söyledi:

"Sosyal medyada bir takım hainlerin, bir takım provokatörlerin sosyal medyayı kirletmek suretiyle ’insanlara sokakları inin, şuraları yakın’ gibi provakatif çağrılarına hep birlikte şahit oluyoruz. Bunların hiçbirisine aldırış etmeden sağduyunuzu muhafaza etmek suretiyle Alevi’siyle, SÜnni’siyle, Kürdü’yle, Türkü’yle bu ülkede birlikte yolculuk yapıyoruz. Biz birbirimize sıkı sıkıya kenetlendiğimiz sürece asla ve asla başaramayacaklar, bu milleti parçalayamayacaklar. Bu milleti ırkından dolayı, inancından dolayı asla bölemeyecekler. Emellerine ulaşamayacaklar. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza edelim. Hangi ırktan, hangi inançtan olursa olsun kendi aramızda bir ayrım yapmadan bu ülkenin ortak değerlerine hep birlikte sahip çıkalım. Ortak değerlerimiz vatandır, bayraktır, inançtır, millet olma özelliğimizdir. Buna hep birlikte sahip çıkacağız. Asla ve asla onların bu hain planlarına müsaade etmeyeceğiz."

Konuşmanın ardından AK Parti Sivas Merkezi İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, Ataş’a Kur’an-ı Kerim hediye etti. Toplantıya AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Habip Soluk, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: İHA