'Hoca Ahmet Yesevi'yi Anlamak' Konferansı

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yıldız, konferansta, 99 bin öğrenci yetiştiren Hoca Ahmet Yesevi'nin hayatı ve eserleri hakkında bilgi verdi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ankara Şubesince 'Hoca Ahmet Yesevi'yi Anlamak' adlı konferans gerçekleştirildi.

Yüzüncü Yıl Çarşısı Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında Hoca Ahmet Yesevi'nin hayatı ve eserleri hakkında bilgi veren Yıldız, Yesevi'nin eserlerindeki ana fikrin insanın ahlakı, manevi ve hoşgörü gibi değerlerinin gelişmesi olduğunu dile getirdi.

Hoca Ahmet Yesevi'nin eserlerini halkın rahatça anlayabileceği basit söyleyişler ile Türkçe yazarak ve anlatarak dile getirmesi sayesinde geniş kitlelerin hikmetlerini anlayabildiğini belirten Musa Yıldız, Yesevi'den günümüze 4 büyük eser kaldığını anımsattı.

Prof. Dr. Yıldız, 99 bin öğrenci yetiştiren Yesevi'nin vaktini ibadete, talebe yetiştirmeye ve kimseden bir şey beklemeden alınteriyle kazanmaya ayırdığına dikkati çekti.

Türkiye'nin, Kazakistan'ın Türkistan şehrinde kurduğu Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi hakkında da bilgi veren Yıldız, UNESCO tarafından 'Ahmet Yesevi Yılı' olarak ilan edilen 2016'da üniversite tarafından yürütülen faaliyetleri aktardı.

TÜGVA Ankara Şubesi Başkanı Abdülkadir Kocatepe de konuşmasında, Hoca Ahmet Yesevi'nin yeni nesillere anlatılması noktasında bu tip konferansların çok önem taşıdığını söyledi.

Konferansın sonunda, 'UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı' kapsamında Kiremit Sanat Topluluğu tarafından hazırlanan 'Tahta Kılıçlılar' isimli tiyatro gösterisi sahnelendi.

Kaynak: AA