Kar Yağışı Elazığ'ı Beyaza Bürüdü

Elazığ’da akşam saatlerinde başlayan kar kenti beyaza bürüdü.

Kar Yağışı Elazığ'ı Beyaza Bürüdü
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı merkezinin, günlerdir uyardığı kar yağışı Elazığ’da başladı.

Etkili olan kar yağışı kısa sürede kent merkezini beyaza bürüdü. Kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi.

Kar yağdığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Aygül Emirlioğlu, Adana’lı olduğu ve kar görmeye alışık olmadığı için kar yağışını görünce çok mutlu olduğunu söyledi.



Kar yağışının mutluluk getirdiğini belirten Alperen Durak ise, “Kar yağdığı için çocuk gibi seviniyoruz. Çok mutluyuz. Utanmasam karda yuvarlanacağım” diye konuştu.



Merkez ve ilçeler de kar tatili

Kar yağışının etkili olması ile birlikte ilk önce Elazığ’ın merkez ve merkeze bağlı belde ile köylerde okulların tatil edildiği duyuruldu.

Daha sonra Elazığ Valiliği ikinci bir açıklama yaparak, Alacakaya, Sivrice, Maden, Arıcak, Karakoçan ilçelerindeki bütün okullarda, Palu ve Kovancılar İlçesi’nde ise bazı yerleşim yerlerinde eğitime çarşamba günü için ara verildiğini bildirdi.Ayrıca hamile ve engellilerin de izinli olacağı belirtildi.
Kaynak: İHA