86 Yaşındaki Kore Gazisine Madalyası Takdim Edildi

Tuğgeneral Tahsin Yazıcı komutasında 17 Ekim 1950 tarihinde İskenderun Limanı’ndan ayrılarak, Güney Kore’ye giden 5 bin 90 kişilik Türk Tugay’ının içinde yer alan Mustafa Adıgüzel’e madalya ve beratı teslim edildi.

86 Yaşındaki Kore Gazisine Madalyası Takdim Edildi
Gençlik yıllarının büyük bir bölümünü Edirne’de geçiren ve halen Kırklareli Huzurevinde kalan Mustafa Adıgüzel adına Kore Devleti tarafından Edirne Muharip Gaziler Derneğine gönderilen madalya ve beratı, Kırklareli huzurevinde düzenlenen tören ile teslim edildi.

86 yaşındaki Kore gazisi Mustafa Adıgüzel, 66 yıl sonra gönderilen madalyanın kendisi için çok değerli olduğunu belirterek, vatan, millet ve bayrak için canını feda etmeye hazır olduğunu söyledi.



Huzurevi toplantı salonunda gerçekleştirilen törende Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi adına konuşan Fevzi Demir, “İlimizde ikamet etmekte olan Kore gazilerimizin madalya ve beratları geçen yıl gelmişti. Derneğimizde düzenlenen törenle madalyalarını sahiplerine teslim ettik, ancak derneğimiz üyesi olan Mustafa amcamızın madalyasının gelmediğini fark ettik. Dernek olarak takipçisi olduk. İlgili makamlara ulaşarak, durumu bildirmemiz üzerine Mustafa amcamızın madalyası da geldi. Bugün burada madalyasını takdim ediyor olmamızdan dolayı mutluyuz, gururluyuz. Bizleri buraya kadar getiren ve bu organizasyonun yapılmasını sağlayan Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Bilgin Özbaş’a, bizleri burada misafir eden Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Çiğdem Cerit hanımefendiye, huzurevi müdürümüz ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Çiğdem Cerit de, “Bu büyük millet tarih boyunca özgürlük, bağımsızlık, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşmuştur. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

Törende bulunan gazilere hitap eden Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş da, “Bizler bu coğrafyayı Vatan yapmak için binlerce şehit verdik, gazi olduk. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Sakarya’da, Dumlupınar’da, son olarak da 15 Temmuz sürecinde, özgürlük ve bağımsızlığımız için aziz milletimiz canını feda etmekten çekinmemiştir. Bizlere diz çöktüremeyen dış güçler, terör örgütlerini maşa olarak kullanarak, ülkemiz üzerindeki oyunlarını oynamaya devam etmektedir. Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyacımız olan bu günlerde, sizler gibi ölümü göze alan kahramanlarımız olduğu sürece asla emellerine ulaşamayacaklarıdır. Sizler bizim yaşayan kahramanlarımızsınız. Göstermiş oldukları cesaret ve vatanseverlik bu toprakların vatan olmasını sağlamıştır. Ne mutlu bizlere ki, vatanı, bağımsızlığı ve milli onuru için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış asil bir milletin evlatlarıyız. Bu uğurda hayatını kaybeden şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet, siz gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan protokol konuşmaları sonrasında 86 yaşındaki Kore gazisi Mustafa Adıgüzel’e Kore Cumhuriyeti Hükümeti tarafından gönderilen Madalya ve beratı protokol üyeleri ve Edirne Muharip Gaziler Derneği üyeleri tarafından takdim edilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi.
Kaynak: İHA