Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Yunanistan Cumhurbaşkanı Onuruna Elysees Sarayı'nda Yemek Verdi

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos resmi temaslarda bulunmak üzere Fransa’ya geldi. Başkent Paris’te  Elysees Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanlı mevkidaşı onuruna Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda akşam yemeği verdi.

Akşam yemeği öncesi iki devlet başkanı, bir basın toplantısı düzenledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Fransa ile Yunanistan arasında, ticari ve kültürel konular başta olmak üzere iki ülke ilişkilerini ele aldıklarını söyledi.

Avrupa Birliği üzerine fikir alış verişinde bulunduklarını ifade eden Fransa Cumhurbaşkanı, Yunanistan AB’nin sınırını oluşturmasından dolayı, sınırlarından Avrupa ülkelerine Mültecilerin geçişi konusunda alınan güvenlik önlemlerini ve ileride alınması gereken önlemler üzerinde durulduğunu belirtti.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, "Fransa ile yıllara dayanan dostluğumuz var. AB’nin kurulduğu  süre içerisinde Fransa eski Cumhurbaşkanı Valéry Giscard d’Estaing’den bu yana Avrupa Birliği üyeleri içerisinde Fransa ile  birlik içerisinde olan dostane temaslarımız aynı görüş içerisinde sürmektedir." dedi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı 3 günlüğüne geldiği Paris’teki temasları sırasında başkent Paris’in tarihi Üniversitesi Sorbonnes’de akademisyen ve öğrencilerin katılacağı bir konferans vereceğini belirtti.

Kaynak: İHA