Başkan Tütüncü, Park Çalışmalarını İnceledi

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, yapımı devam eden 10 mahalle parkını inceledi.

Başkan Tütüncü, Park Çalışmalarını İnceledi
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, çeşitli mahallelerde yapımı tamamlanmış ve yapımı devam eden mahalle parklarını inceledi. Varsak Ayanoğlu Mahallesi parkı inşaatını ekipleriyle birlikte ziyaret eden Başkan Tütüncü, sonrasında Yenidoğan, Ahatlı ve Duacı Mahallelerindeki park alanlarını gezdi.

Vatandaşların memnuniyetini ölçtü

Gezisi sırasında karşılaştığı vatandaşlarla selamlaşan Tütüncü, belediyesinden istenilen başka hizmetler olup olmadığını sorguladı. Bu gezileriyle vatandaşların belediyesinden memnuniyetini de ölçen Tütüncü, Yenidoğan Mahallesi’nde yapımı tamamlanmış parkta çay keyfi yaşayan kadınların da misafiri oldu. Parkın bankında oturup kadınlarla sohbet eden Tütüncü, karşılaştığı çocuklarla çeşitli oyuncaklar hediye edip, parktan memnuniyetlerini sorguladı.

Yeni parklarda paten pistleri olacak

Parkları ve yolları yapan teknik ekip ile birlikte yaptığı bu gezisinde var olan ve planlanmakta olan parkların şekillenmesinde, fikirlerini paylaşan Tütüncü, park içindeki basketbol sahalarının tellerle çevrilmeyerek patenli çocuklara da hizmet etmesini istedi. Yeni yapılacak parklara da paten pistleri kurulmasını isteyen Tütüncü, Fen İşleri ekiplerinden, çocukların değişen ihtiyaçlarına göre hizmet etmelerini talep etti.

Rahatlıkla ulaşılan parklar

Kepez’in dört bir yanındaki çocukların rahatlıkla ulaşabildikleri mahalle parkları kazandıracaklarını vurgulayan Tütüncü, Ayanoğlu Mahallesi’ndeki 2 bin 600 metrekarelik yeni park şantiyesini gezdi. Şehir merkezinden uzakta kalan bu mahallenin önce yollarını asfaltladıkları, ardından yeni yollar açtıklarını belirten Tütüncü, şimdi de en çok talep edilen park yaptıklarını söyledi.



Uzak mahallelerde de olacak

Varsak Ayanoğlu mahallesini çok hızlı bir şekilde şehirleştirmeye devam ettiklerini belirten Tütüncü, “Burası merkeze biraz daha uzak mahallelerimizden birisi. Ama biz belediyenin her anlamdaki hizmetini buralara da getirmenin gayretindeyiz” dedi.

10’dan fazla park yapılıyor

Mahalle parklarını bölgeye getirerek ilçenin dört bir yanındaki çocuklarına rahatça oynayabilecekleri alanları kazandıracaklarını belirten Tütüncü, “Çocukların caddelerinde, parklarında mutlu olduğu bir Kepez inşa etmek istiyoruz. Pek çok park şantiyemiz var. Şu anda 10’dan fazla park yapımı devam ediyor. Büyük parklar için gayret göstersek de, mahalle parklarını çok önemsiyoruz. Çünkü insanlarımız mahallelerde yaşıyor ve bu parklar evlere daha yakın olduğundan ulaşabilmesi kolay oluyor. Kararlı bir şekilde sürdürdüğümüz park yenileme ve yeni park açma çalışmamız devam ediyor. Kazanan Kepezli çocuklar olacak.”
Kaynak: İHA