17 Yıllık Çalışanı Gönül Ülkü Özcan İçin Düzenlenen Törende Bayıldı

Hayatını kaybeden ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan için Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde düzenlenen törene çok sayıda meslektaşı katıldı. Törende, usta sanatçının 17 yıldır yanında çalışan Serpil Purhan baygınlık geçirdi.

Silivri’deki evinde hayatını kaybeden ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan (85) için Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde anma töreni düzenledi.

Özcan’ın Türk bayrağına sarılı naaşı tiyatro sahnesine getirildi.

Haldun Taner Sahnesi’ndeki törene Özcan’ın torunu Tarık Ündüz, oğlu Kılıç Işılay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Gülse Birsel, Gonca Vuslateri, Zihni Göktay, tiyatro sanatçıları, aile yakınları ve çok sayıda seveni katıldı.

Tören, Özcan’ın kısa biyografisinin sunumuyla başlayarak, saygı duruşuyla devam etti. Daha sonra sahneye çıkan meslektaşları Özcan’ı anarak kendisine rahmet diledi. Duygusal anların yaşandığı törende, sevenleri gözyaşlarına hakim olamadı.

Usta sanatçıya veda ederken bayıldı

Gönül Ülkü Özcan’ı veda merasimi sırasında tabutu başına gelen Serpil Purhan isimli bir kadın baygınlık geçirdi. Serpil Purhan’ın Gönül Ülkü Özcan’ın 17 yıldır yanında çalışanı olduğu öğrenildi.

Törene katılan sinema sanatçısı Zihni Göktay, “Çok iyi dostumdu, ustamız ablamızdı, büyük bir tiyatro şövalyesiydi. Mekanı cennet olsun. Hem Gazanfer Ağabeyim ile hem de Gönül ablamla bir dostluğumuz vardı. Birçok dizide birlikte olduk. Aile dostluğumuz vardı, görüşüyorduk. Diyecek başka bir şey yok” dedi.

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’ndeki törenin ardında Gönül Ülkü Özcan’ın naaşı cenaze aracına koyularak alkışlar eşliğinde Şakirin Camii’ne götürüldü.
Kaynak: İHA