Kocasinan'daki Yöneticiler Ve Psikolojik Danışmanlar İçin Konferans Düzenlendi

Kocasinan ilçesi eğitim-öğretim kurumlarında görev yapan eğitim yöneticileri ile psikolojik danışmanların katılımlarıyla, ‘Zihnimizin Hataları: Karar Verme Süreçleri ve Hataları’ konulu konferans düzenlendi.

Kocasinan'daki Yöneticiler Ve Psikolojik Danışmanlar İçin Konferans Düzenlendi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Salonunda düzenlenen ve konuşmacı olarak, Erciyes Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ertuğrul Eşe’in katıldığı konferansta konuşan Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, “Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezimiz tarafından birçok proje uygulamaya konuldu ve bu projeler kapsamında faaliyetler sürdürülmektedir. ‘Eğitim Liderleri Akademisi’ ve ‘Psikolojik Danışma ve Rehberlik Atölyesi’ projeleri kapsamında düzenlenen bu konferansta Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalından hocamızı dinlemek için burada bulunmaktayız. Şunu iyi biliyoruz ki bilim ve bilgi sürekli bir değişim ve çoğalım sürecinde olup, biz eğitimcilerin de sürekli değişim ve çoğalım seyrinde olan bilgi ve bilime ulaşarak çağın ihtiyaçları doğrultusunda kendimizi yenilememiz önem arz etmektedir. Kendimizi geliştirmek, niteliğimizi artırmak üzere bilginin ve bilimin peşinden koşmaya devam edeceğiz ve bu tür eğitim faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kayseri Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mahmut Işıkgöz, “Kayseri Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi çalışma alanında görev yapan eğitim yöneticilerinin, psikolojik danışmanların ve ilgili diğer öğretmenlerin ‘eğitim, öğretim, rehberlik, psikolojik danışma ve özel eğitim hizmetlerine ilişkin yönetsel bilgi ve becerilerini artırmak ve süpervizyon desteği sağlamak’ üzere uygulamaya konulan ‘Eğitim Liderleri Akademisi (ELA)’ ile ‘Psikolojik Danışma ve Rehberlik Atölyesi (PDR-A)’ Projeleri kapsamında; ‘çözüm odaklı iletişim, öğrencilerin gelişim dönemlerine bağlı davranış değişiklikleri ve karşı tutum ve söylemler, rehberlik ve özel eğitim hizmetlerinin yönetsel süreçleri, proaktif yönetici modeli, önleyici önlemler, kriz yönetimi, çözüm becerileri geliştirme, yönlendirme ve yönetme süreçleri, insan kaynaklarının yönetimi, vaka analizleri, psikoterapi, psikodrama… gibi vs. konularda’ eğitim faaliyetleri düzenlenmekteyiz. Projeler kapsamında düzenlediğimiz bu faaliyetler ile eğitim yöneticilerinin, psikolojik danışmanların ve ilgili diğer öğretmenlerin farkındalık ve nitelik düzeylerinin artırılmasını ve nihayetinde eğitim-öğretim hizmetlerinin niteliğinin artırılmasını hedeflemekteyiz. Projeler kapsamında; kalkınma ajansı, üniversiteler, kamu ve özel kurum ve kuruluşlar ile işbirliğine gidilerek yıl boyunca belli aralıklarla konferanslar, seminerler vb. eğitimler gerçekleştirmekte ve ilgili materyalleri hazırlayarak kullanıma sunmaktayız.” diye konuştu.

Hayatımızda aldığımız kararlarda yaptığımız hataların nedenleri üzerinde konuşan Prof. Dr. Ertuğrul Eşel ise, otomatik sistem ve akılcı-bilişsel sistem olmak üzere 2 farklı karar verme süreçlerinin olduğunu, ilişkilendirme eğilimi yöntemi ile özellikle reklamların insanlar üzerinde karar verme süreçlerini etkilediğini, ayrıca çerçeveleme, kayıptan kaçınma, anlık ödül, tüme varım eğilimi, doğrulama eğilimi, kendini kayırma gibi etmenlerin karar verme süreçlerine etki ettiğini ifade etti.

Konferans; Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran tarafından Prof. Dr. Ertuğrul Eşel’e ebru sanatı ürünü tablo hediye edilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA