Başkan Böcek, Yaşlılar Kreşi İnşaatını İnceledi

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Yaşlılar Kreşi ve Kadınlar Sanat Lokali Projesi’nin inşaat çalışmalarını inceledi.

Başkan Böcek, Yaşlılar Kreşi İnşaatını İnceledi
Geçtiğimiz aylarda bir dergi tarafından düzenlenen ödül töreninde, Yaşlılar Kreşi Projesi ile "Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı" ödülü alan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal içerikli projelere hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Kısa süre içinde Çocuk Kreşi Projelerini tamamladıklarını ve bu okullarda eğitim öğretime başladıklarını dile getiren Başkan Böcek, Yaşlılar Kreşi ve Kadınlar Sanat Lokali inşaatında çalışmaları yerinde inceledi.

Bu yıl sonunda hizmete açılacak

Yaşlıların gündüz kreşte vakit geçirip akşamları ise evlerine geri dönmeleri prensibiyle Yaşlılar Kreşi ve Kadınlar Sanat Lokali Projesi’ni hayat geçirdiklerini dile getiren Başkan Böcek, "Özellikle çalışan ailelerin gündüz saatlerinde zaman ayırmakta güçlük çektikleri yaşlılarımız sosyal yaşama dahil olamıyorlar. Bu projeyle yaşlı kimseler, gündüzleri güven içinde sosyal bir ortamda zamanlarını geçirebilecekler" diye konuştu.

Başkan Böcek, projenin bu yıl içinde tamamlanıp hizmete açılacağını bildirdi.

5 Milyon liraya mal olacak

Projenin yaklaşık 5 milyon liraya mal olacağını ifade eden Muhittin Böcek, “30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bu projelerden biri olan Yaşlılar Kreşi ve Kadınlar Sanat Lokali Projesi’nin inşaat çalışmalarında sona geldik. Bu projenin içerisinde 200 kişilik konferans salonu, el sanatları atölyeleri, müzik, bilgisayar ve yabancı dil gibi derslikler, kütüphane ve ilk yardım odaları, çatı bahçesi ve çocuk oyun salonları da bulunuyor. Çatı katında oluşturulacak bahçe ile de kadınlarımız ders aralarında ferah nefes alabilecekler" dedi.

Kaynak: İHA