Medikal Estetik, Güzellik Ve Makyaj Kongreleri

Medikal Estetik Hekim Dr. Dağ 'Son zamanlarda doğru yapılmayan işlemler yüzünden Avrupa'dan gelen müşterilerde azalmalar yaşanıyor. Şimdi Ortadoğu ile çalışıyoruz. Zamanla saç ekiminde Ortadoğu da kırılabilir çünkü büyük vaatlerle getirdiğimiz kişileri daha az saç teli ile gönderiyoruz'

Medikal Estetik Hekimi Dr. Mevlüt Dağ, son zamanlarda saç ekiminde Avrupa pastasında azalmalar yaşandığını belirterek Ortadoğu pazarında da büyük vaatlerle getirilen kişilerin daha az saç tele ile gönderilmesi nedeniyle kırılma yaşanabileceğini aktardı.

Lara'da bir otelde düzenlenen 16. Uluslararası Medikal Estetik ve Güzellik Kongresi ile 1. Uluslararası Makyaj ve Kalıcı Makyaj Kongresi, İspanya, Sırbistan, Güney Kore, Pakistan ve İngiltere gibi ülkelerden alanının profesyonel isimlerini bir araya getirdi.

Medikal Estetik Hekim Dr. Mevlüt Dağ, kongre kapsamında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, son zamanlarda Türkiye'de sağlık turizminin ön plana çıktığını, birinci sırayı ise estetik işlemler ve operasyonların aldığını belirtti.

Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine göre fiyatların daha uygun olmasının Türkiye'nin sağlık turizmindeki üstünlüğü olduğunu vurgulayan Dağ, şöyle devam etti:

'Sağlık turizmi milli bir olaydır. Milli gelirimizin artmasını sağlayan ve bizim dünya üzerinde ön plana çıkmamızı sağlayan bir unsurdur. Bu konuda milli çıkarlarımızı da ön plana çıkararak yurt dışından gelen herkesin işini en düzgün şekilde yapıp, onları birer misafir ve referans olarak görerek işlemlerimizi yapmamız gerektiğini düşünüyorum.'

Dağ, sağlık turizminde estetiğin yüzde 85'ini saç operasyonları, yüzde 15'ini ise diğer işlemlerin oluşturduğunu ifade etti. Saç ekimini genellikle erkeklerin tercih ettiğini dile getiren Dağ, şunları söyledi:

'Son zamanlarda doğru yapılmayan işlemler yüzünden Avrupa'dan gelen müşterilerde azalmalar yaşanıyor. Şimdi Ortadoğu ile çalışıyoruz. Zamanla saç ekiminde Ortadoğu da kırılabilir çünkü, büyük vaatlerle getirdiğimiz kişileri daha az saç teli ile gönderiyoruz. Bunlar da güzel referanslar olmuyor. Yüzde 15'lik kısımda yer alan bayanlara yönelik estetik operasyonlar, yurt dışındaki fiyatların üçte birine Türkiye'de başarılı bir şekilde yapılıyor. Kadınlar da daha çok göz çevresi ve yüz germe operasyonlarını tercih ediyor.'

Biyolog ve Beslenme Danışmanı Ayla Canova, toplantıda 'porselen yüz germe uygulaması' hakkında bilgi verdi.

Estetisyen Pelin Bali ise kongrede yurtiçi ve yurtdışından profesyonellerin dersler vereceğini, ayrıca sertifika programları düzenleneceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, ameliyatsız yüz gençleştirme, İslami makyaj, porselen yüz germe, saç simülasyonu, Hint makyajı uygulamaları gerçekleştirildi.

Dört gün sürecek kongre kapsamında eğitim ve sertifika programları düzenlenecek.
Kaynak: AA