Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

'Takım tutar gibi parti tutmayalım. Ben bu sözlerimle şu ya da bu partiyi eleştiriyor değilim. Gerçekleri ifade etmeye çalışıyorum'

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, takım tutar gibi parti tuttulmaması gerektiğini belirterek, 'Ben bu sözlerimle şu ya da bu partiyi eleştiriyor değilim. Gerçekleri ifade etmeye çalışıyorum' dedi.

Kamalak, İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesinde düzenlenen Saadet Partisi İl Eğitim Kampı'nda yaptığı konuşmada, anayasa tartışmalarının bir sonuç vermeyeceğini öne sürdü.

Anayasanın değişmesi gerektiğini ifade eden Kamalak, 'Anayasa konusu terör konusunu unutturmak için yapay gündem olarak yaratıldı' diye konuştu.

Kamalak, Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgenin kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, 'Türkiye de zor bir dönemden geçti. Bölge olarak da zor bir dönemden geçiyoruz. Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en güç en zor döneminden geçiyor. Abartı değildir. Türkiye hiçbir zaman bu kadar yalnızlığa itilmemişti' iddiasında bulundu.

İktidar sahiplerinin 12-13 yıl önce 'komşularla sıfır problem' dediğini ifade eden Kamalak, şöyle konuştu:

'Bugün sıfır problemi bir tarafa bırakalım, düşman olmadığımız bir komşu var mı? Takım tutar gibi parti tutmayalım. Ben bu sözlerimle de şu ya da bu partiyi eleştiriyor değilim. Gerçekleri ifade etmeye çalışıyorum. Eğer milli görüş düşüncesi iktidarda olsaydı kanaatimiz o ki bugün hem Türkiye'miz hem Ortadoğu hem de İslam alemi bambaşka bir durum içinde olurdu. Türkiye'nin en önemli sorunu terör ve işsizlik. Özellikle gençlerde üniversite mezunlarında işsizlik yüzde 25'e vurmuş durumda. Dört gençten biri işsiz. Terör alabildiğine koşuyor, koşturuyor. Neredeyse uluslararası alana taşınma durumuna gelmiş vaziyette.'

- 'Elbette ki bu anayasa değişmelidir'

Anayasanın değişmesi gerektiğini dile getiren Kamalak, anayasa tartışmalarından bir sonuç çıkmayacağına inandığını söyledi. Kamalak, şunları kaydetti:

'Elbette ki bu anayasa değişmelidir. Bir darbe ürünü olduğu için değişmelidir. 100’den fazla maddesi değişmiş, maddeler arasındaki bağ kopmuştur. Bu yüzden de değişmelidir. Yamalı bir bohçaya dönüştüğü için değişmelidir. Bu kadar değişikliğe rağmen bu ceberut durumunu, darbe ruhunu bünyesinde taşıdığı için değişmelidir. Ama şu an Türkiye'nin öncelikli acil meselesi bu mu? Bir şey çıkacak mı? Hayır. Bunlar gündemi oyalamaktan başka bir şey değildir.'

Kaynak: AA