Milli Güreşci Kayaalp'ten Başkan Bozkurt'a Ziyaret

YOZGAT - Avrupa ve dünya güreş şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt'u makamında ziyaret etti.

Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, ziyarette yaptığı açıklamada, Rıza Kayaalp'in her gittiği turnuvada şampiyon olarak ülkeye dönmesinden dolayı gururlu ve mutlu olduklarını söyledi.

Yozgat'tan dünya çapında bir sporcunun çıkmasından dolayı çok şanslı olduklarını ifade eden Bozkurt, "Güreş bizim ata sporumuz. Yozgat'tan bu güne kadar bir çok pehlivan çıktı. Celal Atik, Nasuh Akar gibi dünyayı dize getiren güreşçilerimiz oldu. Rıza Kayaalp onlardan aldığı bayrağı bugün daha ileri taşımaya çalışıyor. Yozgat'tan böylesine güzide bir sporcu çıktığı için çok şanslıyız" dedi.

Rıza Kayaalp'in oldukça mütevazi olduğunu belirten Bozkurt, "Rıza Kayaalp dünyayı dize getiren, ülkemizi ve Yozgat'ı dünyada tanıtan bir sporcu. Ankara ASKİ Spor Kulübü sporcusu olmasına rağmen Yozgat'ı hiç bir zaman unutmuyor. Her platformda Yozgat'ın adını duyuruyor. Her fırsatta ise Yozgat'a gelerek hasret gideriyor. Ben bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Milli güreşçi Rıza kayaalp ise her fırsatta Yozgat'a geldiğini, fırsat buldukça da ilçelere gittiğini söyledi.

Rıza Kayaalp ile bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, Kayaalp'e plaket ve Cumhuriyet altını hediye etti.

Kaynak: AA