Fashionist İçin Geri Sayım Başladı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve üç kıta arasında 300 milyon dolarlık iş hacmi oluşturmayı hedefleyen tekstil ve konfeksiyon sektörünün önemli fuarlarından Fashionist için geri sayım başladı. 14-16 Ocak 2016 tarihleri arasında Lütfi Kırdar ve İstanbul Kongre Merkezi salonlarında yerli ve yabancı moda profesyonellerini buluşturacak olan fuarın, tekstil sektörünü canlandırması hedefleniyor.

Patika Fuar A.Ş. Genel Müdürü Didem Cılga, Türkiye tekstil sektörünün yeni pazarının İran ve Afrika olduğunu belirterek, sektöre yeni aktörler kazandırmanın hedeflendiğini söyledi.



Fuarda, Ortadoğu’dan Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün, Filistin, İran, Irak, Lübnan, Umman Sultanlığı olmak üzere, Türk Cumhuriyetler’den Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Gürcistan, Güney Amerika’dan Brezilya, Avrupa’dan Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, İtalya, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Karadağ, Afrika’dan Angola, Nijerya, Fildişi Sahili, Gana, Fas, Tunus, Cezayir, Libya, Mısır ve Sudan’dan 700’ün üzerinde moda profesyoneli ve alıcı ağırlanacak.

Cılga, İstanbul’un, dünyanın sayılı moda başkentleri arasında yer alacağını belirterek, ‘’Kültürlerin buluşma noktası olan İstanbul, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan, jeopolitik konumu itibariyle dünyada önemli bir yer tutan, 350 noktadan direk uçuşa sahip olan ve modanın trendlerinin belirlenmesinde önemli rol oynayan bir merkez. Bugüne kadar 40 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan Fashionist fuarı kapsamında İstanbul’u Milano, Paris, New York, Londra gibi dünyanın sayılı moda başkentleri arasında konumlandırmayı hedefliyoruz’ dedi.

Kaynak: İHA