Erzurumlu Öğretmenler İtalya'ya Gitti

'Erzurum Avrupa'ya Uçuyor' projesinin 3. etabında ilk grup öğretmenler, İtalya'ya gitti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Ahmet Altıparmak'ın talimatları ile başlatılan 'Erzurum Avrupa’ya Uçuyor' projesinin 3. etabının başladığı hatırlatıldı.

Erzurum'da görev yapan öğretmen ve idarecilerin katıldığı proje ile öğretmenlerin, Avrupa ülkelerinin sosyal yaşamdaki kuralları, çalışma ve iş hayatları, tarihi ve kültürel zenginlikleri koruma kültürü ve özellikle eğitim sistemlerini yerinde görülerek iyi örneklerin ilimize transfer edilmesi sağlanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'İlk aşaması geçen yıl 27 Ocak-8 Şubat'ta 160 öğretmenin katılımı ile Budapeşte-Viyana ve Bratislava'da gerçekleştirilen projenin 2. etabı, 29 Mayıs-17 Haziran'da 135 öğretmenimizin katılımıyla Çek Cumhuriyeti Prag, Karlovy Vary ve Almanya Dresten şehirlerine gerçekleştirmişlerdi. 'Erzurum Avrupa'ya Uçuyor' projesinin 3. etabında 54 öğretmenimizden oluşan ilk grup İtalya’ya gitti. Havalimanından Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu ve Strateji Geliştirme Şube Müdürü Çiğdem Hopur tarafından uğurlanan öğretmenlerimiz Roma'daki Mamiani Lisesi ve Belli Ortaokulu’na ziyaretler gerçekleştirilerek, genel olarak Avrupa eğitim sistemleri hakkında bilgi alıp bu okullarında incelemelerde bulunacaklar. Ayrıca öğretmenlerimiz İtalya’nın tarihi, sosyal ve ekonomik yapılarını yerinde inceleyecekler.'

Kaynak: AA