Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sağlam Açıklaması

'Denizli horozunu dövüştürdüğü için 4 üyemizi üyelikten çıkardık. Horoz dövüştüreni affedemeyiz' 'Bizim asıl hedefimiz, horozumuzun genlerinin bozulmadan neslini sürdürmektir'

Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Sağlam, horoz dövüştürdüğü iddiasıyla 4 üyelerinin dernekle ilişkisinin kesildiğini söyledi.

Sağlam, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli horozunun neslinin korunması ve tanıtımının yapılması için üç yıl önce derneğin kurulduğunu hatırlattı. Üyelerinin elindeki horozları kayıt altına aldıklarını, 800 damızlık Denizli horozu bulunduğunu ifade eden Sağlam, şunları belirtti:

'Uzun ötüşü, vücut yapısı ve rengiyle Denizli'den başka hiçbir yerde olmayan Denizli horozu, nazik yapılıdır, asla dövüştürülmemelidir. Hastalıklardan ve aldığı darbelerden etkilenip hemen ölür. Denizli horozunu dövüştürdüğü için 4 üyemizi üyelikten çıkardık. Horoz dövüştüreni affedemeyiz. Bizim asıl hedefimiz, horozumuzun genlerinin bozulmadan neslini sürdürmektir. Horozlarımız aralıksız 30-35 saniye, hatta daha uzun süre ötüyor. Damızlık horozlarımız 700 liraya kadar alıcı buluyor.'

Sağlam, belediye meclisi kararı ile kent merkezinde kümes hayvanı beslemek yasak olsa da bu hayvanın neslinin devamı için horoz yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA