Bombalı Saldırıda Yüzü Yanan Evin Doktor Olmak İstiyor

Suriye'deki evlerinin bombalanması sonucu yanan yüzüne doku nakledilecek 5 yaşındaki Evin Hacıibrahim, ileride doktor olarak özellikle hasta çocuklara derman olmanın hayalini kuruyor Baba Hacıİbrahim: 'Kızım sağlığına kavuşup, okumak istiyor. Büyüyünce doktor olup, hasta çocukları iyileştirmek istediğini söylüyor'

Suriye'deki iç savaşta evlerinin bombalanması nedeniyle yanan yüzüne doku nakledilecek 5 yaşındaki Evin Hacıibrahim, yaşadığı acıları unutarak doktor olmak istiyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Suriye'de Haseki'nin Kamışlı ilçesindeki evlerinin bombalanmasının ardından aralarında yaralanan 5 yaşındaki Evin'in de bulunduğu 8 çocuğuyla Türkiye'ye sığınan Rezzan Hacıibrahim, Bahçelievler Mahallesi'nde kiraladığı evde yaşam mücadelesi veriyor.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde burnundaki ve ağzındaki darlık ameliyat ile genişletilen, kalıcı makyajla kaş yapılan Evin'in yüzündeki yanıkların kansere dönüşmemesi için kendi dokusundan yapılacak nakille sağlığına kavuşturulması planlanıyor.

Küçük yaşta yaşadığı acılardan bir an önce kurtulmak isteyen Evin ise ileride doktor olarak hasta çocukları iyileştirmek istiyor.

Baba İbrahim Hacıibrahim, AA muhabirine, kızı Evin'in evde tek olduğu sırada saldırının gerçekleşmesiyle yaralandığını ifade ederek, Malatya, Diyarbakır ve Adana'daki hastanelerde tedavi gördüğünü aktardı.

Batman Valiliğinin sağladığı imkanla gittiği Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Evin'in 3 kez ameliyat edildiğini anlatan Hacıibrahim, şöyle konuştu:

'Kızıma kaş, burun ve ağzıdan ameliyat oldu. Burada yapılan ameliyatla yapay kalıcı makyaj ile kaş yapıldı. Yüzünün büyük bölümü yanmış ancak yüz nakli yapılamıyor. Bu nedenle kendi dokuları yüzüne nakledilecek ardından İstanbul'da saç ekilecek. Kızım sağlığına kavuşup okumak istiyor. Büyüyünce doktor olup, hasta çocukları iyileştirmek istediğini söylüyor.'

Kızı Evin'in tedavisinin uzun süreceğini dile getiren Hacıibrahim, hayırseverlerden destek beklediklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA