KPSS Sınavının Öne Alınması

UÜ İnegöl MYO öğretim görevlisi Şimşek: ''Sınav geçtiğimiz yıllara göre bu yıl daha erken bir tarihte olacak. Bu 4 aylık süreç çok uzun bir zaman dilimi değil. İyi bir planlama yapmak gerekir'

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İnegöl Meslek Yüksekokulu (MYO) öğretim görevlisi ve kariyer rehberlik uzmanı Tolga Bahadır Şimşek, KPSS sınavının öne alınmasına ilişkin, ''Sınav geçtiğimiz yıllara göre bu yıl daha erken bir tarihte olacak. Bu 4 aylık süreç çok uzun bir zaman dilimi değil. İyi bir planlama yapmak gerekir' dedi.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl temmuz ayında yapılan KPSS sınavının bu yıl mayıs ayına alınmasını değerlendirdi.

Sınava hazırlanan öğrencilerin, ezberden kaçınmaları ve bir çalışma planı oluşturmaları gerektiğini ifade eden Şimşek, ''Sınav geçtiğimiz yıllara göre bu yıl daha erken bir tarihte olacak. Bu 4 aylık süreç çok uzun bir zaman dilimi değil. İyi bir planlama yapmak gerekir. Konuya çok fazla boğulmadan özellikle konuyu, soruya dönüştürebilecek taktik ve tekniklerden hareket etmek gerekir. Öğrenci, arkadaşlar klasik konu anlatımlı kitapların dışına çıkarak bilgiyi daha fazla farklılaştırabilecek noktaya getirebilirler'' diye konuştu.

Şimşek, öğrencilerin konuyla ilgili bir rehber uzmandan yararlanabileceğine işaret ederek, ''Kazanmanın esası iyi bir puan alma noktasında olacaktır. 4 aylık süre uzun bir süre değil. Eğer bütün konulara boğulursanız bu süre tabii ki yetmeyecektir. Geçmiş yıllardan alacağın deneyimler, sınav soru analizlerinden yola çıkarak bizim bu konuları ayrıştırmamız gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin alışılmış soruların dışına çıkması gerektiğini belirten Şimşek, şöyle konuştu:

''KPSS'nin ezber yönünü çalışmamamız gerekiyor. Çünkü artık ÖSYM'ye baktığımız zaman orta öğretim ve lise müfredatından bile sorular gelebiliyor. Milli Eğitim Talim Terbiye Kurulunun ortaya koymuş olduğu kitaplardan bile soru geliyor. Bunları tarayarak sınavda soru şekline dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu süreçte günlük 6-8 saatlik planlamalarla başarının geleceğini düşünüyorum. Çalışma programları çok uzun süreli yapılırsa sapmalara uğrayabilir. Gerekirse programları 15 günlük 1 aylık yapalım. Programlarımızı sürekli revize edelim. Eğer bunu başarabilirseniz çok ciddi anlamda 80 puan ve üzeri puanları almak çokta zor olmayacaktır.''
Kaynak: AA