Alevilerden, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün'e Ziyaret

Bazı Alevi dedeleri ve Alevi Dernek başkanlarından oluşan heyet, AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Üstün'ü ziyaret etti.

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, 'Alevi açılımı' kapsamında Alevi Dedeleri ve dernek başkanlarıyla bir araya geldi.

Genel merkezde gerçekleştirilen ziyarette konuşan Üstün, AK Parti ve hükümetin Alevi vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında kararlı olduğunu söyledi. Üstün, AK Parti olarak 1 Kasım seçimlerinden önce Alevi vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik seçim beyannamesinde vaadlerde bulunulduğunu anımsatarak, hükümet programı ve Acil Eylem Planı'nda da ilgili konu başlıklarına yer verildiğini, konunun hem hükümet kanadı hem de parti nezdinde ciddi bir şekilde çalışıldığını belirtti.

Ayhan Sefer Üstün, toplantıya katılımlarından dolayı Alevi dedeleri ve dernek başkanlarına teşekkür ederek, “Alevi kardeşlerimizin sorunlarını Alevilerin kendi çözüm önerileri doğrultusunda çözüme ulaştırmakta kararlıyız” diye konuştu.

Öte yandan cemevlerine statü verilmesi ve cemevlerinde dedelerin görev yapması hususlarının temel konu başlıkları olarak öne çıktığı toplantıda görüş ve fikirlerini açık bir şekilde Üstün’e ileten bazı Alevi dedeleri ve dernek başkanlarından oluşan heyet üyeleri, “Cemevi, Dede, Talip… bu kavramlar birbirlerinden ayrılmaz unsurlar olduğu gibi Cem sözcüğü ile Cami sözcüğü de aynı kökten gelmektedir. Aleviliğin hukukunu kişinin imanı korur. Biz namazımızı da kılarız, cemimizi de yaparız. Bizim dedelerimiz Resullullah’ın evlatlarıdır. Bizim yolumuz Ehlibeyt yoludur, Kur’an rehberimiz Ehlibeyt ise bizim dayanak noktamızdır” ifadelerini kullandı.

Toplantıda dedelere ve cemevlerine statü verilmesinin Osmanlı Devleti'nde de olduğunu belirterek, taleplerinin benzer nitelikler taşıdığını aktaran heyet üyeleri, Alevilerin teşkilatlandırılmasına yönelik olarak yakın dönemde bir üst kurul oluşturulması temennilerini de Üstün’e iletti.

Kaynak: AA