İstanbul'da Suriye Halkına Destek Gösterisi

SMDK, Cenevre görüşmeleri öncesi İstanbul'da Suriye halkına destek gösterisi düzenledi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Cenevre görüşmeleri öncesi İstanbul'da Suriye halkına destek gösterisi düzenledi.

SMDK'nın Fatih'te organize ettiği gösteriye katılan onlarca Suriyeli, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin Suriye krizine son vermesini ve yeni bir siyasi rejimi inşa etmesini istedi.

Suriye halkının çektiği sıkıntılara dikkati çeken göstericiler, rejim karşıtı ezgi ve marşlar söyledi. Suriye rejiminin eylemlerine işaret eden ve uluslararası topluma da Suriye konusunda çeşitli mesajlar veren göstericiler, Cenevre görüşmelerinin sonuçlarından ümitli olduklarını ifade eden pankartlar açtı.

SMDK Genel Sekreteri Yahya Mektebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Suriye halkının sıkıntılarına son vermek, akan kanı durdurmak konusunda kararlıyız. Halkımız varil bombalarıyla katlediliyor, Rusya, İran ve rejim üçgeninde katliamlara maruz kalıyor' dedi.

Bir diğer mesajlarının müzakerelerin, diktatörlük, terör ve radikalizmden uzakta yeni bir başlangıç noktası olmasını istediklerini ifade eden Mektebi, 'Müzakerelerin gerçek bir çözüme götürerek, olumlu bir hava estirmesini, bu vesileyle tutukluların serbest bırakılmasını, ablukanın kaldırılmasını ve yardımların geçişine izin verilmesini temenni ediyoruz' diye konuştu.
Kaynak: AA