ABD'nin Kaliforniya Eyaletinde 3 Mahkum Firar Etti

ABD'de yüksek güvenlikli cezaevinden 3 mahkumun firar ettiği açıklandı.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yüksek güvenlikli bir cezaevinden 3 mahkumun firar ettiği duyuruldu.

Kaliforniya eyaletindeki, 20 yıl önce hizmete giren 900 kişilik yüksek güvenlikli cezaevinden cuma günü firar eden üç mahkumun, önce bir buçuk santimetre kalınlığındaki çelik parmaklıları keserek binanın su tesisatından çatıya, ardından da çarşaflardan yaptıkları iplerle yere inerek cezaevinden kaçtığı açıklandı.

Orange County Şerif Bürosu'nun halkla ilişkiler görevlisi Jeff Hallock, basın toplantısında firarın, 'Çok iyi düşünülerek planlanmış' olduğunu ifade etti.

Hallock, Santa Ana Cezaevi'nden planlı bir kaçışa imza atan firarilerin Jonathan Thieu (20), Hossein Nayeri (37) ve Bac Duong (43) adlı mahkumlar olduğunu bildirdi.

2013 yılından bu yana cinayet suçundan cezaevinde yatan Jonathan Tieu'ya 1 milyon dolar kefalet ücreti konmuştu. Firari Hossein Nayeri ise hırsızlık, adam kaçırma, işkence ve soygun suçlarından dolayı 2014 yılından bu yana kefaletsiz olarak cezaevinde yatıyordu. Firarilerden Bac Duong da geçen aydan bu yana, cinayete teşebbüs, silahlı saldırı suçlarından kefaletsiz olarak cezaevindeydi.

Şerif Sandra Hutchens'in, halka, firarilerin silahlı ve çok tehlikeli olabileceği uyarısında bulundu.

-Yakalanmalarına yardımcı olacaklara 50 bin dolar ödül

Firarilerin yakalanmasına yardımcı olacaklara, 20 bin doları FBI'den ve 30 bin doları da USMS'den olmak üzere, toplam 50 bin dolar ödül verileceği duyuruldu.

Kaliforniya'nın güneyindeki Santa Ana Cezaevi'ndeki firar olayı nedeniyle ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) ve ABD Adalet Bakanlığına bağlı federal kolluk kuvveti (USMS) geniş çaplı bir operasyon başlattı.

ABD'de daha önce Haziran 2015'te New York eyaletindeki yüksek güvenlikli bir cezaevinde yatan David Sweat (35) ve Richard Matt (49) adlı mahkumlar firar etmişti. Firari Matt, 26 Haziran'da Vermont gümrük ve sınır güvenlik ajanının açtığı ateş sonucunda ölü olarak ele geçirilirken, yaklaşık bir hafta sonra da Sweat yaralı olarak yakalanmıştı. İki mahkumun, yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz merkezinden firarı, uzun süre ülke gündeminde yer almıştı.
Kaynak: AA