Irak'ta 500 Sığınmacı Aile Evine Geri Döndü

Diyala'da yaklaşık 500 aile DAEŞ'ten geri alınan evlerine geri döndü.

Irak'ın Diyala iline bağlı Uzaym Nahiyesi sakinlerinden yaklaşık 500 aile, DAEŞ'ten kurtarılan evlerine geri döndü.

Uzaym'da basın toplantısı düzenleyen Dicle Operasyonlar Komutanı Muzhir el-Azzavi, DAEŞ'ten kurtarılan bölgeye yaklaşık 500 ailenin geri döndüğünü ve bu aşamadan sonra bölgenin kendi halkı tarafından korunacağını belirterek, bunun için gönüllü kişilere ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Şii milis gücüne sahip Bedir Tugayları lideri Hadi Amiri de 'Bugünden itibaren Diyala'da mezhepçiliğe yer yok. Diyala, Irak'ta barış ve dostluk içinde yaşamanın örneği olacak' ifadelerini kullandı.

AA muhabirine konuşan sığınmacı Ahmet Humam, 'DAEŞ saldırıları nedeniyle Kerkük'e sığındık orada ev kiraladık ve çok zor bir yaşam sürdük. Şimdi ise çok şükür evimize geri döndük' diye konuştu.

Evine geri dönenlerden Halaf Hammud da evlerinin harap durumda olduğunu vurgulayarak, 'Siyasetçilere sitem ediyoruz, bir tek seçim döneminde onları görebiliyoruz' diye konuştu. Bir başka sığınmacı Muhammed Salih ise yıkılan evlerinin imarını talep ettiklerini dile getirerek, devletin bu konuyla bir an evvel ilgilenmesini istedi.

Kaynak: AA