Yazar Ahmet Ümit, Başkentli Okurlarıyla Buluştu

Son kitabı “Elveda Güzel Vatanım”ın imza gününde Başkentli okurlarıyla buluşan Ahmet Ümit, “İnsanların kitap okuduğu yerlerde gerçek gelişme, gerçek çağdaşlaşma yaşanıyor. Bu nedenle, bugün burada bu kadar insanı görmek son derece sevinç verici” dedi.

Yazar Ahmet Ümit, son çıkan kitabı “Elveda Güzel Vatanım”ın imza gününde, Ankaralı okurlarıyla buluştu. Nata Vega AVM’de düzenlenen etkinliğe gelen çok sayıda okur, Ahmet Ümit’e kitaplarını imzalattı.

İlk baskısında 250 bin, ikinci baskısında 300 bin basılan kitapla ilgili bilgi veren Ümit, “Elveda Güzel Vatanım, aslında İttihat Terakki dönemini anlatan bir kitap. 1906 ile 1926 yılları arasında Osmanlı’nın çöküşü, 2. Meşrutiyet’in ilanı, 1. Dünya Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluş dönemine uzanan 20 yıllık yoğun bir dönemi anlatıyor. Kitabımız 1 Aralık’ta çıktı, o günden bu güne yoğun bir ilgi var ve ben de bu ilgi nedeniyle Anadolu’nun değişik yerlerine seyahatler yapıyorum. Bugün de buradayız, Ankaralı okurlarımızla buluşuyoruz. Müthiş bir ilgi var, bundan dolayı çok mutluyuz. İnsanların kitap okuduğu yerlerde gerçek gelişme, gerçek çağdaşlaşma yaşanıyor. Bu nedenle, bugün burada bu kadar insanı görmek son derece sevinç verici. Ankaralılar ile bu karlı günde buluşmaktan çok mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA