'Kamer Bey' Diye Hitap Etmekten Onur Duyduğum Bir İsimdi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye siyasetinin, demokrasi mücadelesiyle özdeş ismi Sayın Kamer Genç’i kaybettik" dedi.

Eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in vefatı dolayısıyla mesajı yayınlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Türkiye siyasetinin, demokrasi mücadelesiyle özdeş ismi Sayın Kamer Genç’i kaybettik" ifadesini kullandı.

"SON NEFESİNE KADAR CUMHURİYET ÇOCUĞU OLARAK YAŞADI"

Genç’in 1940 yılında Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde doğduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Son nefesini verdiği bugüne kadar Cumhuriyetimizin kurucu ilkelerine bağlı bir Cumhuriyet çocuğu olarak yaşadı. İnşaat işçiliğiyle başlayan yaşam mücadelesini, vergi denetmenliği, Danıştay Tetkik Hakimliği ve serbest müşavirlik yaparak sürdürdü. 12 Eylül Askeri Darbesi sonrasında üyesi olduğu Danışma Meclisi’nde parlamenter demokrasinin ve insan haklarının yılmaz savunucusu oldu. Danışma Meclisi’nden istifa ettiği 1983 yılına kadar inandığı ilkelerden vazgeçmeksizin görev yaptı. TBMM’de görev aldığı 6 yasama döneminde de hakkın, adaletin, eşitliğin ve siyasi ahlakın öncüsü oldu" dedi.



"HER ÖLÜM ERKEN ÖLÜMDÜR"

Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Tunceli’nin ’Kamer Ağabeyi’ Kamer Genç, benim için her zaman ’Kamer Bey’ diye hitap etmekten onur duyduğum örnek bir isimdi. Kendisini bugün tedavisinin sürdüğü hastanede ziyaret ettiğimde, bir son buluşmanın, bir vedanın yaşandığını hissetmiştim. Ancak Cemal Süreya’nın ’Her ölüm erken ölümdür’ dizesinin anımsattığı duyguyla anmak isterim ki ölümü kendisine yakıştırmak istememiştim. Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin eşsiz üyelerinden biri olan Sayın Kamer Genç’i doğduğu topraklara, Tunceli’ye defnedeceğiz. Onun yokluğunun yaratacağı eksikliği, kendisini yürekten bağlı hissettiği Cumhuriyetimizi daha da yücelterek gidereceğiz. Bu duygularla Sayın Kamer Genç’e Allah’tan rahmet, ailesine, tüm sevdiklerine, Tuncelililere ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarına başsağlığı diliyorum."

Kaynak: İHA