Yahudi Yerleşimcilerin Filistinli Ailenin Evine Saldırısı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, güvenlik güçlerinin, Filistinli Devabişe ailesinin evini yakarak 3 kişinin ölümüne neden olanları yakalamak için çalıştığını söyledi.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada Netanyahu, "Güvenlik güçleri, teröristleri yakalayıp adalete teslim etmek için elinden geleni yapıyor" ifadesini kullandı.

Açıklamada, Netanyahu'nun saldırı sırasında ağır yaralanan ve dün vefat eden anne Riham Devabişe'nin ölümü üzerine yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Saib Erekat yaptığı açıklamada, saldırının üstünden bir ay geçmesine rağmen İsrail hükümetinin failleri yakalamamasını kınadı.

İsrail hükümetinin ırkçılık ve radikalizmi beslediğini belirten Erekat, "Son dönemde İsrail hükümetinin yaptığı açıklamalarla gerilimi tırmandırdığına ve Yahudi yerleşimcilerin yine hükümetin gözü önünde saldırılarını artırdığına tanık olduk" dedi.

Erekat, İsrail'in saldırının faillerini yargılamaması durumunda Riham Devabişe'nin son kurban olmayacağını dile getirdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı da saldırıyla ilgili açılan soruşturmada bir sonuca ulaşılamamasını eleştirdi.

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerin, temmuz ayı sonunda Nablus kentinin Duma beldesinde Filistinlilere ait evi kundaklaması sonucu Ali Devabişe adlı 18 aylık bebek hayatını kaybetmiş, anne, baba ve ve 4 yaşındaki abisi Ahmed ise ağır yaralanmıştı. Anne Riham Devabişe 6 Eylül'de, baba Saad ise 8 Ağustos'ta tedavi gördükleri hastanede yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA