Geleneksel Sünnet Şöleninin 7.'Si Gerçekleşti

Kırşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen sünnet şöleninin 7.’si ’çılgın proje’ olarak adlandırılan Kent Park’da gerçekleşti.

Geleneksel Sünnet Şöleninin 7.'Si Gerçekleşti
Sünnet şöleni öncesinde konuşan ve Kırşehir’in her alanda geliştiğini anlatan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “7.’sini düzenlediğimiz sünnet şöleninde bu yıl 160 yavrumuzun sünnet merasimini gerçekleştireceğiz. Yedi yılda ise toplan bin 422 çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirdik” dedi.

Toplu sünnet törenlerinin bir araya gelmeye vesile olduğunu anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, “Kent Park alanında bu sünnet şölenini yapmak bizim için ayrı bir gurur vesilesi, bizler bu esere başladığımızda duyamadığımız laf kalmamıştı. Bizlere o dönemlerde yapamazlar, nasıl yapacaklar, Kırşehir’de böyle bir park olur mu? Bu kadar parayı nereden bulacaklar gibi laflar söylemişlerdi. Ama bugün bu parkın içerisinde bu güzel organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Rabbim inşallah bizlere böyle güzel organizasyonlar gerçekleştirmeyi bizlere nasip etsin” diye konuştu.

Sünnet şölenini Kur’an tilaveti ile açtıklarını ve müzik programlarını da şehitler dolayısı ile iptal ettiklerini anlatan Belediye Başkanı Bahçeci şöyle konuştu: “Şehit haberlerimizin geldiği bir ortamda müzik yapmak yakışık almazdı. Rabbim inşallah şehitlerimizin şefaatine bizleri de nail eylesin, ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Devletin iyi niyeti ve merhametini kardeş kanı dursun diye gösterdiği iyi niyeti birileri bu ülkenin insanına zarar vermek için kullanıyor. Türk Milleti ve devleti sabırlıdır, ama sabrı ve merhamet’inin de bir sonu vardır. Başbakanımızın da ifadesi ile ’Son terörist öldürülene kadar’ bu mücadele devam edecektir. Televizyonlarda sabah akşam terör örgütü ve uzantılarının reklamını yapıyorlar onlar aydın falan da değiller, ama bu millet her şeyin farkında. Bu millet birdir ve büyük Türk milletidir. Şehitlerin kanları ile bizlere emanet edilmiş topraklar kimseye de teslim edilmeyecektir. Türkiye’nin güç kaybetmesi için her şeyi feda edenlere de kimse pabuç bırakamayacak. Bu milletin birlikteliğinden de kimsenin şüphesi olmasın, güçlü Türkiye’yi inşa etme yolunda hızla çalışmalarına devam edecek.”

Sünnet şöleninde konuşan eski milletvekili ve 1 Kasım seçimleri içinde AK Parti’den aday adayı olan Salih Çetinkaya da katılımcılara birliktelik mesajı verdi. Program okunan Kur’an tilavetinin ardından son buldu.
Kaynak: İHA