Emek, Barış Ve Demokrasi Mitingi'ne Davet

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB önderliğinde 10 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi öncesinde, TMMOB’dan barış ve kardeşlik için kenetlenme çağrısı geldi.

Emek, Barış Ve Demokrasi Mitingi'ne Davet
TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat, Makine Mühendisleri Odası Şube Binası’nda, DİSK, KESK, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Koordinasyon Kurulu ve Türk Tabipler Birliği adına bir basın açıklaması yaptı. 10 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne tüm Eskişehirlilerin davet edildiği açıklamada Aykanat, yaşanan terör olaylarını ve AK Parti hükümetinin politikalarını sert bir dille eleştirdi.

"BU SAVAŞ KİMİN SAVAŞI?"

“Ülkenin yeniden kan gölüne döndürülmesinin sorumlularını hep beraber bulmak için yılmadan usanmadan bu savaş kimin savaşı diye sorduk” diyen Aykanat, kin ve nefretten beslenenlere karşı barış ve kardeşlik talebini daha ısrarlı bir şekilde sahiplenmek, tüm baskılara rağmen savaşa karşı barışı daha cesurca dile getirmekten başka çıkar yol olmadığını kaydetti.

Aykanat şunları dile getirdi:

“Gelin, çocuklarımızın cenaze törenlerini dahi başarılı organizasyon olarak nitelendirecek kadar insanlıktan nasibini alamayanların, evladını kaybeden aileye basın ordusu ile gidip şov peşinde koşanların, sıvasız gecekondu çocuklarının tabutu başında hamaset nutukları atanların dayattığı savaşa karşı barış ve kardeşlik için kenetlenelim.”
Kaynak: İHA