Beylerderesi Göleti 8 Ekim'de İhale Edilecek

MALATYA - AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Beylerderesi Göleti'nin 8 Ekim'de ihaleye çıkarılacağını bildirdi.

Çalık, yazılı açıklamasında, uzun süreden beri gündemde bulunan ve AK Partili milletvekillerinin sürekli takip ettiği Beylerderesi'ne gölet yapılması projesinin Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından "Yeşilvadi" projesi adı altında yapılmaya başlanacağını belirtti.

Beylerderesi'ne gölet yapılması ile ilgili olarak sürekli girişimlerde bulunarak, konuyu sonuna kadar takip ettiklerini aktaran Çalık, "Artık işin inşaat seviyesine geldik ve Malatyalılara bir hayalin, bir önemli projenin daha hayata geçiriliyor olmasının müjdesini vermekten dolayı çok mutluyum. Beylerderesi Göleti'nin yapım ihalesi 8 Ekim'de gerçekleştirilecek. Bu önemli proje Malatya'mıza ve Malatyalılara hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Malatya'nın güney ve batısını baraj ve göletle donattıklarını kaydeden Çalık, inşaat çalışmalarına başlanılacak olan İnekpınarı Barajı ve Beylerderesi Göleti ile Sütlüce, Alişar, Kemerköprü, Hatunsuyu ve Dilek bölgeleri ve Eski Malatya'nın önemli bir bölümünün sulama suyu sorununu çözüleceğini vurguladı.

Beylerderesi Göleti'nin kent için önemli bir prestij ve sosyal donatı projesi olacağını aktaran Çalık, "Ben bu iki projemizin hayata geçirilecek olmasından dolayı katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na, AK Parti Malatya milletvekillerimize, DSİ Genel Müdürlüğüne ve DSİ Bölge Müdürlüğü'ne, AK Parti İl teşkilatıma teşekkürlerimi sunuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA