197 AT İzmir'de Tozu Dumana Kattı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, sekiz kategoride 197 atın mücadele verdiği rahvan at yarışları nefesleri kesti.

197 AT İzmir'de Tozu Dumana Kattı
İzmir’de rahvan at yarışlarının kalbi 30. kez Ödemiş’in Çaylı mahallesinde attı. Ödemiş Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen yarışlarda, 8 kategoride 197 at, Çaylı’daki Dutdibi pistine çıktı. Büyük mücadelenin yaşandığı yarışlar yoğun ilgi gördü. Onlarca vatandaş yarışları nefeslerini tutarak izledi. Vatandaşlar, kamyon kasaları, traktör römorklarını tribün yaparak bir yandan yarış heyecanı yaşayıp bir yandan piknik yaptı. Organizasyonda minik biniciler dikkat çekti.

Ödemiş Belediye Başkanvekili Selahattin Kundak, Ödemiş Belediyesinin geleneksel spor dallarına desteğinin süreceğini belirtti.

Kundak, Çaylı’da güzel bir organizasyonda bir arada olduklarını da aktardı.

“BU SEZON İZMİR’DE TEK RESMİ YARIŞ”

Çaylı Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü Derneği Başkanı Fethi Ekşi, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden atların ve binicilerin Çaylı’da bir araya gelerek bir geleneği yaşattığını kaydetti.

Ekşi, yarışlara bu yıl büyük ilgi beklediklerini belirterek şöyle konuştu: "Bu gerçekleşmiş durumda. Havanın güzel oluşu sayesinde festival havasında gelişen yarışlarımıza sekiz kategoride 197 at katılıyor. Mücadeleler tam yarışseverlerin istediği gibi geçiyor. Birbirinden değerli atlar Çaylı’da. Bu yıl Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun resmi takviminde İzmir’deki tek yarış bu idi. Katılan herkese, destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” Ekşi, son dönemde artan terör olaylarında şehit düşen asker ve polislere saygı nedeniyle, bu yıl yarış şenlik çerçevesinde konser ve eğlence düzenlemediklerini de söyledi.



Gün boyunca devam eden yarışlar, bazı itirazlar nedeniyle uzadı. Yarışlarda, İthal Atlar B grubu birincisine bin lira, A grubu birincisine bin 500 lira, Üçlü Tay birincisine 2 bin lira, Dörtlü Tay 3 bin lira, Küçük Orta birincisine 4 bin lira, Büyük Orta birincisine 5 bin lira, Başaltı birincisine 6 bin lira ve Baş birincisine 8 bin lira para ve kupa ödülü verildi.

Geleneksel Çaylı Rahvan At Yarışlarını Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanvekili Selahattin Kundak, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Küçük, çevre ilçelerin belediye başkanları, Ödemiş Çiftçi Mallarını Koruma Derneği Başkanı Ali Bozkan, Çaylı’nın son belediye başkanı Rifat Önder, Çaylı Mahallesi Muhtarı İsmail Güçlü, Çaylı Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü Derneği Başkanı Fethi Ekşi ile çok sayıda yarış sever takip etti.
Kaynak: İHA