Başbakan Davutoğlu'ndan Mehmetçik'e Bayram Ziyareti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hakkari Dağlıca'da şehit verdiğimiz askerlerimizin silah arkadaşlarını ziyaret etmek için Yüksekova'daydım. O sarp dağları kahramanca bekleyen Mehmetçiklerimizdeki sarsılmaz inanç ile gurur duydum. Bu bayram gününde Hakkari'den Yüksekova'dan da Mehmetçiklerimizin selamlarını siz aziz milletime iletmekle bahtiyarım. Herkes bilsin ki bu millette bu azim ve bu kardeşlik iklimi daim oldukça bizi kimse yolumuzdan çeviremez" açıklamasını yaptı.

Davutoğlu, resmi Twitter hesabı aracılığıyla Yüksekova'da Mehmetçik'i ziyaret ettiğini belirterek, ziyaretine ilişkin fotoğraf paylaştı.

Davutoğlu, ziyarete ilişkin şu paylaşımlarda bulundu:

"Son olarak Hakkari Dağlıca'da şehit verdiğimiz askerlerimizin silah arkadaşlarını ziyaret etmek için Yüksekova'daydım. O sarp dağları kahramanca bekleyen Mehmetçiklerimizdeki sarsılmaz inanç ile gurur duydum. Bu bayram gününde Hakkari'den Yüksekova'dan da mehmetçiklerimizin selamlarını siz aziz milletime iletmekle bahtiyarım. Herkes bilsin ki bu millette bu azim ve bu kardeşlik iklimi daim oldukça bizi kimse yolumuzdan çeviremez. Rabbim hepimizi muhabbetle birbirimize sarılacağımız nice bayramlara eriştirsin."

Ziyarette, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Davutoğlu'na eşlik etti.

- Diyarbakır ziyareti-

Bugün Diyarbakır Ulu Cami'de kıldığı bayram namazından sonra vatandaşlarla da bayramlaştığını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "Hepsinin kardeşlik ve muhabbet selamlarını sizlere iletmeyi bir borç biliyorum. Aziz vatanımızın her karış toprağındaki bu muhabbeti daim kılmak için her şeyi yapacağız. Bize tuzak kuranların, şer odakları ile iş tutanların oyunları boşa çıkacak Allah'ın izni ile" ifadesini kullandı.

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından öldürülen Osman Saim Çetin'in evine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarete, aynı saldırıda hayatını kaybeden Şeyhmus Sanır'ın ailesi de katıldı.

Kaynak: AA