Yavru Caretta Carettaların Hayat Macerası Başladı

Muğla’nın Ortaca ilçesi Sarıgerme kumsalındaki yuvalarında 2 aylık kuluçka dönemini tamamlayan yavru caretta carettalar yumurtalarından çıkarak denizle buluşmaya başladı.

Yavru Caretta Carettaların Hayat Macerası Başladı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenen, Pamukkale Üniversitesi araştırma merkezi DEKAMER tarafından yürütülen çalışmalarla yavru caretta carettalar, İztuzu ve Sarıgerme kumsalındaki yuvalarından çıkarak denizle buluşuyor. Yavru carettaların denizle buluşma anını izleyen tatilciler ise bu anları fotoğrafladı.

Kuluçka dönemini tamamlayan, ancak denize ulaşmayı başaramayan yavru caretta carettalar ise Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezinde (DEKAMER) görev yapan öğrenciler tarafından denize ulaştırılıyor.

DEKAMER arazi sorumlusu Çisem Sezgin, Caretta yuvalarının korunmasının yavru çıkışları için önemli olduğunu ifade etti.

Sezgin, "Deniz Kaplumbağalarından Caretta, bir yuva içerisinde yaklaşık 100 tane yumurta bırakıyor. Bu 100 yumurtadan başarıya ulaşanlar çıkıyor. Sarıgerme kumsalındaki 5 yuvada bulunan toplam 156 yumurtadan çıkış gerçekleştiğini tespit ettik. Yuvalar korunduğu zaman yavru çıkışları devam edebilir" diye konuştu.

Kaynak: İHA