İsrail Askerlerinin Filistinli Gençleri Öldürmesi

Arap Parlamentosu, İsrail askerlerinin 21 yaşındaki Telaheme ile 18 yaşındaki Heşlemun'u öldürmesini, "insanlığa karşı suç sayılabilecek bir etnik temizlik" olarak nitelendirdi

Arap Parlamentosu, İsrail askerlerinin 21 yaşındaki Filistinli Ziya Abdulhalim Mahmud el-Telaheme ile 18 yaşındaki Hedil el-Heşlemun'u öldürmesinin, "insanlığa karşı suç sayılabilecek bir etnik temizlik" olduğunu belirtti.

Arap Parlamentosu Başkanı Ahmed el-Cervan, yaptığı yazılı açıklamada parlamentonun tüm uluslararası ilgili kurumlarla iletişime geçerek, İsrail'in işlediği çirkin suçlara son verilmesi ve sorumluların yargılanması için harekete geçilmesini talep edeceğini kaydetti.

İsrail askerlerinin 21 yaşındaki Telaheme ile 18 yaşındaki Heşlemun'u öldürmesinin "insanlığa karşı suç sayılabilecek bir etnik temizlik" olduğunu vurgulayan Cervan, "İşgal güçleri, gençleri yaraladıktan sonra ilk yardım ve Kızılhaç ekipleri tarafından müdahale edilmesini engelleyerek kan kaybetmelerine neden oldu. Bu da insanlığa karşı işlenen bir suçtur" ifadelerini kullandı.

İsrail askerlerinin dün Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki Harsa kavşağında Filistinli Ziya Abdulhalim Mahmud el-Telaheme (21) isimli Filistinli gence ateş ettiği, yaralı gence Kızılay ekibinin müdahale etmesine izin vermesi sonucu Telaheme'nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Ayrıca İsrail askerlerinin dün sabah El Halil kentindeki Şüheda Caddesi girişinde bulunan kontrol noktasında yaraladığı 18 yaşındaki Hedil el-Heşlemun'un akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

İsrail ordusu, Filistinli genç kızın askerlere bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğunu iddia ederken, Filistinliler bu iddiayı kesin bir dille yalanlamış ve İsrail askerlerinin Heşlemun'u peçesini çıkarmayı reddettiği için soğukkanlılıkla öldürdüğünü savunmuştu. Filistinli aktivistler internette yayınladıkları fotoğraflarla da bu iddialarını desteklemişti.

Filistinli genç kızın babası Salah el-Heşlemun da yaptığı açıklamada, "Kızımı vahşice ve kasıtlı olarak öldürdüler" demişti.
Kaynak: AA