Kurban Derileri Türk Hava Kurumu'na
Türk Hava Kurumu (THK) Aliağa Şubesi, 24-27 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı’nda kurban derisi toplayacak.

“VATANDAŞLARIMIZ MAKBUZSUZ DERİ TESLİM ETMESİNLER”
Kurban Bayramı’nda kurban kesim yerlerinde Türk Hava Kurumu’na bağlı çalışanların olacağını da ifade eden Köse, “Yeni Şakran’da, Helvacı’da belediyemizin araç ve çalışanları ile deri toplama faaliyeti yürüteceğiz. Köylerimizde de muhtarlarımız makbuz karşılığında deri toplamaya devam edecek. Muhtarlarımız da yıllardır Türk Hava Kurumu’nun en büyük destekçileri arasında bulunuyorlar. Bayram süresince vatandaşlarımız kurban derilerini muhtarlarımıza da teslim edebilirler. Vatandaşlarımızdan ricam, kurban derilerini teslim ettikten sonra görevli kişiden muhakkak makbuzlarını alsınlar. Makbuzsuz deri teslim etmesinler” diye konuştu.
“GENÇLERİMİZİ KURSLARA YÖNLENDİRİYORUZ”
Türk Hava Kurumu’nun kurban derisi toplama, filtre ve zekattan elde ettiği gelirlerin önemine de değinen Köse, “Türk Hava Kurumu olarak elde ettiğimiz gelirler ile yangın söndürme uçaklarımızı aldık. Yine bu sayede hasta ve yaralıların taşınmasında kullanılan ambulans helikopterlerimizi halkımızın hizmetine sunduk. Gençlerimize ücretsiz havacılık kursları veriyoruz. Aliağa’da da yıl içerisinde okullarda 10 yaş üzeri bütün öğrencilere ücretsiz model uçak kursları verilmektedir. Gençlerimizi paraşüt, yamaç paraşütü, model uçak, yelken kanat, planör gibi kurslara yönlendiriyoruz. Öğrencilerimizi Eskişehir, Antalya ve Erzincan’daki eğitim merkezlerimize kurslara gönderiyoruz. Bunların hepsini filtre, zekat ve kurban derisi toplamada elde ettiğimiz gelirler ile yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
