Bayram Öncesi Körfez'de Denetimler Sıklaştı

Körfez Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Yavuz Sultan Selim mahallesinde oluşturduğu Kurban Pazarı’nda denetimlerini sıklaştırdı.

Bayram Öncesi Körfez'de Denetimler Sıklaştı
Körfezli vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda alışverişlerini yapmaları için çalışmalarını sürdüren Belediye ekipleri, Kurban Pazarı’nda ki hayvanların sağlık taramalarını ve pasaport kontrollerini yapıp, olası hastalıklara karşı çevre ilaçlamalarını gerçekleştiriyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamda alışveriş yapmaları için çalışan belediye ekipleri, hayvanların sağlık taramalarını ve pasaport kontrollerini yapıp, olası hastalıklara karşı çevre ilaçlamalarını gerçekleştiriyor. 24 saat hizmet verdiklerini belirten belediye yetkilileri, vatandaşlardan gelen talep üzerine kurbanlıklarda gebelik kontrolününde yapılıyor” dedi.

Denetimlerde kurbanlık hayvanların geldiği yerler, kurbanlık hayvan satışı için izin belgeleri, satışı yapılan hayvanların sağlıklı olup olmadıkları ve satıcıların tartı aletleri incelendi. Belediye veterineri ve Zabıta müdürlüğü tarafından sık sık denetlenen satış yerinde kurbanlık hayvanların veteriner sağlık raporu ve menşei şahadetnameleri ve kulak küpeleri ayrıca kontrol ediliyor.

Kurbanlık hayvanların sağlık durumlarına bakılarak herhangi bir hastalık belirtisi olup olmadığı kontrol edilmekte birlikte, kurban pazarının dezenfeksiyonu ve vektör ilaçlaması da titizlikle gerçekleştiriliyor. Körfez Belediyesi Zabıta ekipleri vatandaşları kurbanlık hayvan alırken uyararak, hayvanın besi durumunun iyi olmasına, 2 yaşın üstünde olmasına, herhangi bir hastalık belirtisi göstermemesine ve damızlık dişi hayvanların tercih etmeleri noktasında ikazlarını yapıyor.
Kaynak: İHA