'Kırtasiye Alışverişlerinizi Kırtasiyecilerden Yapın'

İSTANBUL - Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD), okul alışverişine çıkan velilerin, sahte ve sağlıksız ürünler konusunda dikkatli olmalarını istedi.

TÜKİD'den yapılan yazılı açıklamada, yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala velilere, sahte ve sağlıksız ürünler konusunda dikkatli olmaları istendi. Açıklamada, çocukların sağlığının tehlikeye girmemesi için ürünlerin kırtasiyecilerden alınmasının önemli olduğu vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜKİD Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet F. Şendil, sahte, taklit, akredite laboratuvarlarda kontrolleri yapılmadan piyasaya sürülen, merdiven altı olarak nitelendirilen ve CE belgesi olmayan ürünlerin öğrencilerin sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile sektör temsilcilerinin katkılarıyla yapılan çalışmalar sonucunda piyasaya sunulan kırtasiye ürünlerindeki güvensizlik oranının, 2011'de yüzde 53 iken bunun 2014 yılında yüzde 11,2'ye gerilediğini belirten Şendil,  milyonlarca öğrenciyi ciddi biçimde tehdit eden sağlıksız kırtasiye ürünleri konusunda velilerin bilinçli olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA