Kayseri'de Kurbanlık Hayvanlar Satışa Çıktı

Kurban Bayramı öncesi Mimsin’de kurulan kurbanlık pazarında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar satışa çıktı.

Kayseri'de Kurbanlık Hayvanlar Satışa Çıktı
5 bin TL’den başlayıp 11 bin TL’ye kadar çıkan büyükbaş kurbanlıklar kurban pazarlarında alıcılarını bekliyor. Kurbanlıkları satmak için Akkışla’dan geldiğini söyleyen Metin Yel, “Satışlar hisse başına bin 300 TL’den başlıyor. Şuan elimizde 70 tane hayvan var. Bu hayvanlar kolay yetişmiyor. Vatandaşın hayvanlar için değerlerini vermelerini istiyoruz. Biz de hayvanları değerinde fazla bir fiyata satmak istemiyoruz. Tosununa göre 8 bin TL’den başlayıp 11 bin TL’ye kadar çıkıyor. Geçen yıla oranla yüzde 30 et fiyatları yükselince burada da orantılı olarak hayvan başına 2 bin TL gibi bir fark olabilir” dedi.

Büyükbaş kurban satışı yapan Salih Akargöl ise, yem fiyatlarının pahalı olduğunu belirterek, "Kurban fiyatları geçen seneye göre pahalı. Ben kurbanlıkları kestirmedim, buraya Kayserililer yesin diye getirdik. Şuan 50 tane kurbanlık bulunmaktadır. 450 kiloluk mallarım var. Fiyatlar 8 bin TL’ye kadar çıkıyor” şeklinde konuştu.

Satışların başladığını söyleyen Üzeyir Şimşek de, “Geçen seneye göre satışlar bu sene daha iyi durumda. Herkes kurbanlığın sırtındaki ete göre para istiyor. Ona göre satış yapıyor. Fiyatlar 5 bin TL’den başlayıp 11 bin TL’ye kadar çıkmaktadır. Fiyat hayvanın kilosuna göre değişmektedir. Satışların bu sene iyi olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA