Gümüşhane'de Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

Gümüşhane’de faaliyet gösteren Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, terör olaylarında şehit olan tüm güvenlik güçleri için mevlit okuttu.

Gümüşhane'de Şehitler İçin Mevlit Okutuldu
Merkez Kemaliye camiinde akşam ile yatsı namazları arasında gerçekleştirilen programda şehitler için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

Mevlit programının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye’nin son zamanlarda önemli bir sınavdan geçtiğini belirten Dernek Başkanı Hüseyin Kayhan, küresel ve bölgesel güçlerin maşası konumundaki terör örgütlerinin Türkiye’yi bölmek ve parçalamak için büyük bir çaba gösterdiğini söyledi.



“BİN YILDIR ANADOLU’DA BİRLİKTE YAŞADIK”

Çok kültürlü ancak tek millet olarak geride kalan bin yıllık tarihte Anadolu coğrafyasında birlik ve beraberlik içerisinde yaşama gayretinde olunduğunu ifade eden Kayhan, “Birçok dönemler birlik ve beraberliği bozmak üzere nifak tohumları ekilmeye çalışılmıştır. Bu oyunlar sağduyulu Anadolu insanının vakur duruşları ile karşılık bulmamıştır. Yine bulmayacaktır. Son üç aylık dönemde ülkemizde yaşanan terör saldırıları bizlerde büyük acılar oluşturmaktadır. Acılarımızı yüreklerimizde en derin şekilde yaşarken toplumumuzu parçalamaya yönelik provokasyonlara karşı her zamankinden fazla birliktelik göstererek uyanık ve hassas olacağız. Zaman kişisel heva ve heveslerin geriye atılıp ülke bütünlüğünün her kesim tarafından ön plana alınması gereken önemli bir zamandır. Bu ülkede Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Zaza, Alevi, Sünni ve diğer unsurlar, bir bütün olarak değerlendirilmektedir. Bu durum bulunduğumuz coğrafyanın etnik ve kültürel zenginliğinden kaynaklanmaktadır. Bu topraklarda yaşayan, devletine bağlı, vatanın birliğini ve bütünlüğünü koruyan, ülke menfaatlerini kişisel çıkarlarının önünde tutan bütün insanlarımız bizim için değerlidir ve değerli olacaktır” dedi.

“ÜLKEMİZİN HUZURUNU BOZMAYA, BİZLERİ AYRIŞTIRMAYA ÇALIŞANLARIN TÜM ÇABALARI KARŞILIKSIZ KALACAKTIR”

Anadolu coğrafyasında yaşayan insanların mayasında hoşgörü olduğunu, vatanına, milletine, dinine, devletine, örf ve adetlerine bağlılık olduğunun altını çizen Kayhan, “Kimse bu bağlılığımızı test edemez ve etmemelidir. Ülkemizin huzurunu bozmaya, bizleri ayrıştırmaya çalışanların tüm çabaları karşılıksız kalacaktır. Özellikle son günlerde Iğdır’da, Dağlıca’da, Tunceli’de ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde meydana gelen menfur, hain ve bir o kadar da kahpece saldırılar sonucunda şehit olan tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, acılı aileleri ve büyük milletimize sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA