İranlı Büyükelçi Barzani'yi Ziyaret Etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, İran'ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Danayifer'i kabul etti.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada Barzani, Danayifer görüşmesinde, terör örgütü DAEŞ ile mücadele ve Ortadoğu'daki gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Açıklamada iki tarafın da DAEŞ'in yok edilmesi için ortak ve uyumlu çalışma konusunda hemfikir oldukları belirtildi. Barzani ile Danayifer'in, terörle karşı yalnızca askeri değil, ekonomik ve fikri açıdan da mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaptıkları ifade edildi. Görüşmede ayrıca Irak'ın ekonomik durumu ve halkın giderek kötüye giden alım gücünün de değerlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, İranlı büyükelçi Danayifer'in, Tahran-Erbil ilişkilerinin iyi bir konumda olduğuna dikkat çekerek, Kürt bölgesinin güvenliği, istikrarı ve savunmasının kendileri için önemli olduğunu dile getirdiği de ifade edildi.

İran'ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Danayifer Barzani ile yaptığı görüşme sonrası, Başbakan Neçirvan Barzani ile de bir araya geldi. Görüşmeye yönelik olarak IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada Danayifer'in, İran'ın Kürt bölgesine yönelik yardımlarına devam edeceğini söylediği belirtildi.

Neçirvan Barzanin de konuğuna, IKBY ile İran'ın tarihi ilişkilere sahip olduğuna vurgu yaparak, "İran, dar zamanlarda Kürt halkına yardımcı olmuş ve destek vermiştir. İran ile ilişkilerimizi her alanda güçlendirmek için üzerimize düşeni yapmaya daima hazırız" dediği ifade edildi.

Kaynak: AA