Burhaniye'de Yazlıkçılar Esnafın Yüzünü Güldurdü

Balıkesir’in Turistik Burhaniye ilçesinde, bu günlerde otel ve pansiyonlar da büyük bir doluluk yaşanırken, esnafın yüzü de güldü. İlçe de, bayramdan itibaren, Ramazan ayında yaşanan durgunluk sona ererken, Ören sahilindeki çarşılarda geceleri adım atacak yer kalmadı.

Burhaniye'de Yazlıkçılar Esnafın Yüzünü Güldurdü
Burhaniye de, Ramazan ayından sonra yaşanmaya başlanan hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Gündüzleri plajları şenlendiren vatandaşlar, geceleri de hediyelik eşya çarşılarını dolduruyor. Çarşı esnafı, yaşanan hareketlilikten memnun olurken, sezon sonuna kadar hareketliliğin devam etmesini diledi. Ören çarşısında zeytinyağı, zeytin ve güzellik ürünleri satan Elvan Çolpan,” Ören esnafı olarak pek Ramazanda isteğimizi bulamadık. Dolayısıyla işlerimiz çok yolunda gitmedi. Ama, Ramazan sonrası olan bu kalabalık ve yoğunluktan memnunuz. Böyle süreceğini umuyoruz. Sezonun böyle kapanmasını diliyoruz” dedi.

Ali Deveci de,” Ören çarşı esnafı olarak şu anda işlerden çok memnunuz. İnşallah, ilerleyen zamanlarda çok daha güzel olacağını umuyoruz. Ramazan da biraz durgundu ama, yavaş yavaş açılıyor” dedi.

Hüseyin Canpolat da,” Ramazan da işimiz durgundu. Ama, Allah’a şükür işimiz normale döndü. Bir şeyler yapmaya çalışacağız Ören için. Esnafımızın yüzü gülecek Ören de. Bir sıkıntımız olmaz tahminim” dedi.

Gülçin Evci de,” Ramazan da yaşanan durgunluk aşıldı. Şu anda her taraf dolu. Ören de yaşanan doluluk esnafın yüzünü güldürdü” dedi.

Kaynak: İHA