Vali Özdemir Çakacak, Orman Bölge Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti

İçel Valisi Özdemir Çakacak, Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek Bölge Müdürü Abit Baca’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Özdemir Çakacak, Orman Bölge Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti
Bölge Müdürü Abit Baca, 2015 yılı yangın sezonunda yürütülen faaliyetler, gerçekleştirilen yatırımlar, ormanların bakımı, ağaçlandırma çalışmaları, odun dışı ürün ve hizmetler ile 2016 yılında gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında Vali Çakacak’a bilgiler verdi.

Baca, kentin iklim yapısı nedeniyle özellikle yaz aylarında doğal sebeplerden kaynaklanan yangınların meydana gelebildiğini belirterek, bunlara en kısa sürede müdahale edebilmek için kurumun kalifiye personele, güçlü teçhizata ve donanım altyapısına sahip olduğunu ve bu sayede, yangınlara ortalama 16 dakika içerisinde müdahale edilebildiğini söyledi.



Ormanların insan hayatı için önemine vurgu yapan Çakacak, "Ormanlarımıza gereken özeni ve hassasiyeti göstermek zorundayız. Özellikle ilimizde, yaz aylarında iklime bağlı olarak yangın riski artmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın, aşırı sıcakların ve rüzgarın fazla olduğu günlerde, her zamankinden daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Çakacak, başta Orman Bölge Müdürü Abit Baca olmak üzere orman teşkilatı çalışanlarına ve katkıda

bulunan kurumlara, azimli ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek ziyaretini tamamladı.
Kaynak: İHA