CHP İzmir Milletvekili Balbay Açıklaması

"7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulamaması ile ilgili muhalefet partileri suçlanıyor. Bu süreçte CHP'nin zerre kadar olumsuz bir sorumluluğu yoktur"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulamaması ile ilgili muhalefet partileri suçlanıyor. Bu süreçte  CHP'nin zerre kadar olumsuz bir sorumluluğu yoktur" dedi.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve CHP İçel Milletvekili Hüseyin Çamak ile partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Balbay, 7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye'de koalisyon beklentisi oluştuğunu söyledi.

Görüştükleri insanların bir kısmının "Koalisyon kurun" bir kısmının ise "Kurmayın" dediğini anlatan Balbay, şöyle konuştu:

"AK Parti ile hükümet kurmanın 13 yıla ortak olmak gibi bir zorunluluğu vardı. Biz bunun farkındaydık. 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulamaması ile ilgili muhalefet partileri suçlanıyor. Bu süreçte CHP'nin zerre kadar olumsuz bir sorumluluğu yoktur. Adeta bu ülkenin yönetiminden sorumluymuş gibi davranmıştır. Seçim sonuçlarının hemen ardından 'Biz muhalefete değil bir bakan, bir bakan yardımcılığı bile vermeyiz' demişlerdir."

Balbay, koalisyon kurma sürecinde CHP'nin çözümsüzlük yaratan parti olarak gösterilmeye çalışıldığını savundu.

AK Parti ile yaptıkları koalisyon görüşmelerinde zaman zaman "bağırlarına taş bastıklarını" belirten Balbay, "Bu yolun devamında hükümet kurma çalışmaları gerçekleştirmedi ve Davutoğlu 45 günün dolmasına 4 gün kala görevi iade etti. Sırada CHP vardı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı milli iradeyi gasp etti ve emaneti rehin aldı. Emanet şuanda hala rehindir" dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA