Ayakkabı Tamircilerinin Son Çırpınışları

Gelişen teknoloji ile birlikte imitasyon ve ucuz ayakkabıların sektöre girmesi, ayakkabı tamircilerini olumsuz etkiliyor. Vatandaşın ucuz ve imitasyon ayakkabıları tercih etmesi nedeniyle ayakkabı tamirciliği unutulmaya yüz tutuyor.

Ayakkabı Tamircilerinin Son Çırpınışları
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde 30 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan İsmail Eryörük, ucuz ve imitasyon ayakkabıların satılmasından dolayı ayakkabı tamirciliğinin son çırpınışlarını yaşadığını, böyle devam ederse ayakkabı tamirciliğinin birkaç yıl sonra biteceğini söyledi.



İsmail Eryörük, vatandaşların daha çok ucuz ve spor ayakkabıları tercih etmesinden dolayı kimsenin tamire ihtiyaç duymadığını belirterek, "30 yıldır bu işi yapıyorum. Eskiden vatandaşlar ayakkabısı hasar görünce getirip tamir ettiriyordu. Artık imitasyon ayakkabılar ucuz olduğu için daha çok tercih ediliyor. Muşamba ayakkabılar deriye benzediği için ve maliyetinin ucuz olması nedeniyle daha çok kullanıyor. Bu ayakkabılar da tamir olmadığı için eskiyince tamir gereği duyulmuyor, atılıyor. Eskiden muşamba yoktu, suni deri ayakkabılar vardı. Bunların da tamiri olduğu için işlerimiz daha yoğundu. İnsanlar ayakkabı tamircilerine daha sıklıkla geliyordu. Ayakkabı eskiyince tamir ettirmek yok. Ayakkabı atılıp yenisi alınıyor. Artık spor giyim, imitasyon, muşamba ayakkabılar arttığı için bu işin bir geleceği kalmadı. Biz de bu işin son çalışanlarıyız. Zaten çırak da yetişmiyor. Bu iş bizimle beraber unutulup gidecek" dedi.

Kaynak: İHA