Başkan Arat'tan OSB'ye Yatırım Çağrısı

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Ahmet Arat, tekstil ve konfeksiyon alanında yatırım yapmak isteyen yatırımcıları Tokat’a davet etti.

Başkan Arat'tan OSB'ye Yatırım Çağrısı
Tokat ve ilçelerinde bulunan 5 organize sanayi bölgesinin en büyüğü olan Tokat Merkez’deki Organize Sanayi Bölgesi Yeni Teşvik Yasası’nda 5. bölgede yer alan Tokat’a yatırım yapmak isteyen girişimcileri bekliyor. Tekstil ve konfeksiyon alanında yatırım yapmak isteyen yatırımcıları Tokat’a davet eden Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, son yıllarda istihdamda en fazla tekstil ve konfeksiyon üzerinde ciddi derecede bir sayıya rakama ulaşıldığını belirterek, “Bunun en büyük etkilerinden bir tanesi Tokat teşvik kapsamında 5. bölgede. Ama gelen yatırımcılarımız OSB’ye yatırım yaptıkları zaman 6. bölgedeki haklardan yararlanıyor. Bunun etkisiyle beraber önümüzdeki yıllarda da konfeksiyon ve tekstil üzerine bu sayının artacağından bir kuşkumuz yok. Bu noktada boş alanlarımız da var. Tekstil ve konfeksiyon alanında gelen yatırımcılarımızı bekliyoruz” dedi.

Tekstilci Atilla Özgen ise üretimlerini genelde yurt dışına gönderdiklerini belirterek “Yurt içi azınlığımız var. Tokat’ta olmaktan, Tokat’ta iş yapmaktan çok memnunuz. Ama bir sıkıntımız var. Sıkıntılarımız kalifiye eleman bulamamak. Başka bir sıkıntımız yok çok şükür. 400 civarında işçimiz var. Yaklaşık 7 yurt dışı firmamız var. Onlarla 6 yıldır çalışıyoruz. Tokat’ta iş yapmaktan biz memnunuz, Tokat’ta olmaktan da mutluyuz. Tokat’ı çok seviyoruz, buradan gitmeyi de düşünmüyoruz. İşimizi de zaman zaman genişletmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA