Yurtdışı Genç Liderler Projesi Kapsamında Eğitim Görenlere Sertifika Verildi

Yurtdışı Türkler Başkanlığı (YTB) tarafından hayata geçirilen Yurtdışı Genç Liderler Programı kapsamında eğitim gören gençlere sertifika verildi. Yurt dışında yaşayan, lisans ve yüksek lisans eğitimi gören gençlerin başarılarını desteklemek ve bulundukları toplumlarda rol model olacak bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan programa sekiz ülkeden 43 genç katıldı. Wyndham Otel’de gerçekleşen sertifika teslim törenine Yurtdışı Türkler Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Yurtdışı Türkler Başkan Yardımcısı Serdar Gündoğan, Yurtdışı vatandaşlar daire başkanı İsmail Demiryürek katıldı.

Yurtdışı Genç Liderler Projesi Kapsamında Eğitim Görenlere Sertifika Verildi
"TÜRKİYE GÖÇ VEREN DEĞİL GÖÇ ALAN BİR ÜLKE"

Türkiye’nin geçmişe göre göç veren değil göç alan bir ülke olduğuna vurgu yapan Yurtdışı Türkler Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül , “Türkiye’ye çok fazla dönüş var. Alanya’da Almanya kökenli 10 bin kişi yaşıyor. Yüz binlerce insanımız döndü. Bugün buradaysanız bu tablo değişmiş demektir. Her meslek mutlaka önemlidir. Ama istiyoruz ki Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız kendi kimlikleri ile aktif birer vatandaş olsun. Bizim en temel amacımız oradaki vatandaşlarımızın aktif birer vatandaş olmasıdır” dedi.

Geçmişte Avrupa’ya göç edenlerin dövizlerinin ülke açısından önemli olduğuna değinen Bülbül, “Ülkemiz göç edenlerin dövizleri ile ilgileniyordu. Türkiye çok kötü yıllar atlattığı için işçi dövizlerine çok fazla muhtaçtık. Gelen dövizlerle memur maaşlarını karşılayan ve ülke ekonomisini bir anlamda döndüren bir ülkeydik. Allah’a şükürler olsun geldiğimiz noktada Türkiye Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın sevgisine, onların her alanda aktif olmasına ihtiyacı var ama dövizlerine ihtiyacı yok. Dövizleri kendilerinde kalsın. Geleceklerine katkıda bulunsun. Türkiye çok köklü bir değişim gösterdi bunu tek kelimeyle özetliyorum. Türkiye tarihi, geçmişi ve coğrafyasıyla barışık hale geldi” diye konuştu.

Kaynak: İHA