Vali Türker, AKTOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Antalya Valisi Muammer Türker, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) üyeleriyle Kaş'ta bir araya geldi.

Vali Türker, AKTOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Antalya'nın Kaş ilçesini ziyaret eden Türker, Kaş Kaymakamlığı görevine yeni atanan Bilgihan Bayar'a başarılar diledi. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Türker, AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve birlik üyeleri ile bir araya geldi.

Hacısüleyman, toplantı yaptığı konuşmada, Türkiye ve Antalya'da turizmin önemi ve Antalya'nın batısında gerçekleştirilen turistik faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Vali Türker ise Antalya'nın batısında gerçekleştirilmesi gereken turizm faaliyetlerinin nitelikleri hakkında kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu bölgenin ve buna benzer bölgelerin tabiatını ve tarihi dokusunu bozmayacak şekilde bir turizm modeliyle gelişmesi gerekmektedir. Böyle bölgelerde yapılaşma belli bir oranı aşmamalıdır. Buraların doğal yapısı korunmalı ve buralar insanların huzur bulmak için geldiği bir yer olarak kalmalıdır."

Kaş'a havaalanı planlandığını ancak bu alanın yerinin tam olarak neresi olduğu ve nasıl bir havaalanı olduğunun belli olmadığının kaydeden Türker, havaalanının kitle turizmi için değil doğa ve tarih turizmi için kullanılması gerektiğini kaydetti.

Türker, toplantıdan sonra Kaş ilçe merkezinde incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA