İnegöl Belediyesi'nin Turizm Yatırımlarına Bebka Desteği

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BEBKA tarafından onaylanan kırsal turizm ve Spa projelerini tanıttı.

İnegöl Belediyesi'nin Turizm Yatırımlarına Bebka Desteği
Başkan Alinur Aktaş, encümen toplantısının ardından basın açıklaması yaparak, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından destek almaya hak kazanan “Yenice’de Kırsal Turizm ve Ekonomi Potansiyelinin Doğa Sporları Turizmi Merkezi DOSTUM Kurularak Geliştirilmesi” ve “Oylat‘ta Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi Kurulması (SUGESAM)” adlı projeleri kamuoyuna duyurdu. Aktaş, “Bu yıl BEBKA’ya toplam 121 başvuru yapılmış ve bunlardan 61 proje destek almaya kak kazanmıştır. Bursa’dan ise 48 başvuru yapılmış, bunlardan 23 proje destek almaya hak kazanmıştır. İnegöl olarak ise bu yılki destek hibe programlarında 3 proje ile önemli bir destek almaya hak kazanmış bulunuyoruz. Bu vesile ile İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi ve Oylat A.Ş. tarafından hazırlanan projelerin ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu projelerin hazırlanmasında ve onay görüp, kabul edilmesi sürecinde önemli katkıları olan Bilecik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüksel Okşak’a, ayrıca DOSTUM Projesi ile alakalı İnegöl Belediyesi çalışanlarına ve SUGESAM projesi ile alakalı da Oylat A.Ş. çalışanlarına göstermiş oldukları gayretlerden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Aktaş, “Hazırlanan bu projemizin gayesi, Yeniceköy’de kırsal turizm ve ekonomi potansiyelinin Doğa Sporları Turizmi Merkezi kurularak geliştirilmesidir. Yeniceköy ve çevresindeki kırsal bölgeye yerli ve yabancı turistler çekilerek, bölgede ekonomik canlılığın arttırılmasını hedefliyoruz. Doğaseverlerimiz, doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, kano, kampçılık gibi pek çok doğa sporunu yapma imkanına kavuşacak. Mobilyası, köftesi, ayçekirdeği ve Oylat gibi önemli markları ile kendinden söz ettirmeye başaran İnegöl artık doğa sporları ile yeni bir alanı daha barındıracak ve kırsal turizm konusunda da cazibe merkezi olacak. Kurulacak olan merkezimiz 80 bin metrekarelik bir alan içerisinde hangar, kafeterya, atv ve motocross sahası, bisiklet parkuru, uçuş pisti, okçuluk eğitim sahası, balıkçılık alanı ve otopark bulunan geniş bir alandan oluşacaktır. Tek katlı olarak inşa edilmesi planlanan bu merkez içerisinde irtibat bürosu, güvenlik birimi, mescid, misafir salonu, derslik ve konaklama odaları gibi bölümler bulunmaktadır. İnşaatı 12 ay sürecek olan bu projemizin toplam bütçesi 774 milyon 879 bin 76 TL’dir. Bu rakamın 400 bin TL kadarını BEBKA’nın karşılayacak” diye konuştu.

Aktaş, “Oylat’ta ’Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi Kurulması (SUGESAM)’ adlı projemiz de BEBKA’dan onay alarak hibe desteği almaya hak kazandı. 12 ay sürecek olan bu projemizin toplam bütçesi 493 milyon 335 bin 73 TL’dir. Bu rakamın 246 bin 667 TL kadarını BEBKA’nın sağlayacağı hibeyle karşılayacağız. Geri kalan kısmını ise Oylat A.Ş. bütçesiyle yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA