Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen Gönen'de

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Balıkesir'in Gönen ilçesinde, Altaca Grubu tarafından yüzde 100 yerli teknolojiyle inşa edilen, Türkiye'nin en büyük entegre biyogaz ve organik gübre üretim tesisini gezdi.

Sekmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum'da benzer bir projeyi hayata geçirme düşünceleri kapsamında biyogaz ve organik gübre üretim tesisinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Üretim aşamaları, tamamen Türk mühendis ve bilim adamlarınca tasarlanan aynı tesisi Erzurum'da hayat geçirmelerinin ülke açısından çok büyük kazanım ve prestij olacağını dile getiren Sekmen, "Buradaki mühendislerimizi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olarak davet ediyorum. Yapılacak incelemelerden sonra daha detaylı konu hakkında temel adımlar atacak durumda olacağımıza inanıyorum" dedi.

Daha sonra Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar'ı makamında ziyaret eden Sekmen, "Gönen, çok güzel bir yer, yeşil ve doğa iç içe burada. Hüseyin Yakar başkanın 3. dönem belediye başkanlığında çalışmalarının eseri ortada" diye konuştu.

Yakar, ziyaretin sonunda, Sekmen'e Gönenli dünyaca ünlü yazar Ömer Seyfettin'in kitaplarını ve Gönen iğne oyası tablosu hediye etti.

Kaynak: AA