Çorum TSO'dan Kyk Kız Yurduna Ziyaret

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Erzenler İnşaat tarafından inşa ettirilen bin 500 kişilik Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.

Çorum TSO'dan Kyk Kız Yurduna Ziyaret
TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Aykut Kolağası, İsmail Yılmaz, Muharrem Sarıaslan ve Mustafa Özbayram’ın da hazır bulunduğu ziyarette Başaranhıncal, Erzenler İnşaat Sahibi Şevket Erzen ve projenin İnşaat Mühendisi Hüseyin Çalışkan’dan kompleks hakkında bilgi aldı.

Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun 32 bin metrekarelik toplam inşaat alanıyla Çorum’a yapılan en büyük özel sektör yatırımı olduğunu belirten Çalışkan, “17 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu yurt kompleksinde 3 adet yatakhane bloğu, sosyal tesis binası ve nizamiye bölümleri yer alıyor. Yurt kompleksinde 198 adet üç yataklı, 225 adet dört yataklı, 3 adet de iki yataklı engelli odası olmak üzere toplamda 426 adet oda mevcut” dedi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olan Erzenler İnşaat’ın Sahibi Şevket Erzen de, Ankara Yolu Erzurum Dede Mevkii’nde inşa ettikleri öğrenci yurdunu hem fiziki, hem de yasal olarak tamamladıklarını söyledi.

Çorum’a hem sosyal, hem de ekonomik anlamda önemli bir yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Erzen, “Ayrıca inşaatımızda, tedarik edebildiğimiz bütün malzemeleri, Çorum’dan, yerli esnaftan tedarik ettik. Her anlamda Çorum’a yararlı bir yatırım oldu” ifadelerini kullandı.

Yurt yapımında kullanılan malzemelerin yerelden temin edilmesine dikkat edilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Başaranhıncal, Çorum’a kazandırdıkları yatırımdan dolayı Şevket Erzen ve ekibine teşekkür etti.
Kaynak: İHA