İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Filistinli

Batı şžeria'da İsrail askerlerinin dün öldürdüğŸü Filistinli gencin cenaze töreni düzenlendi.

İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Filistinli
İsrail askerlerinin öldürdüğŸü 22 yaşŸındaki Filistinli genç Muhamed Ebu UmşŸe el-AtraşŸ'ın Batı şžeria'nın Nablus kentindeki En-Necah Hastanesi'nden alınan naaşŸı Cenin kentindeki köyü Kefr Rai'ye kadar omuzlarda taşŸındı.

Yüzlerce Filistinlinin katıldığŸı cenaze töreninde, İsrail karşŸıtı sloganlar atıldı. Kefr Rai'de kılınan namazın ardından cenaze köy kabristanına defnedildi.

AtraşŸ'ın annesi Amine AtraşŸ, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, İsrail askerlerinin, Muhammed'in bıçaklı saldırı girişŸiminde bulunduğŸu yönündeki iddialarına karşŸı çıkarak, "OğŸlum kimseyi bıçaklamadı. Askerlerin onu öldürmelerine gerek yoktu, böyle bir şŸey varsa ayağŸından yaralayabilirlerdi. Ama onu hiç bir gerekçe yokken kasıtlı olarak öldürdüler" dedi.

İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Samiri, dün yaptığŸı basın açıklamasında, Nablus yakınlarında, "askerlere bıçaklı saldırı girişŸiminde" bulunan bir kişŸinin askerlerce vurularak öldürdüğŸünü belirtmişŸti.

İsrail askerleri, önceki gün de Nablus'un güneyindeki Beyta beldesi girişŸinde, kendilerine bıçaklı saldırı girişŸiminde bulunduğŸunu ileri sürdükleri Filistinli bir genci vurarak öldürmüşŸtü.

Kaynak: AA