Karaman'a Motosikletli Yunus Timi Kuruldu

Karaman’da eğitimlerini tamamlayan motosikletli Yunus Timleri görev bekliyor.

Karaman'a Motosikletli Yunus Timi Kuruldu
Asayiş hizmetlerinde görev alacak olan Yunus Timleri için sertifika töreni düzenlendi.

Piri Reis Kültür Merkezi önünde düzenlenen törene Karaman Valisi Murat Koca, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, emniyet müdürlüğü personeli ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Karaman Valisi Murat Koca, "Karaman’ın bir eksikliğini bu vesile ile tamamlamış oluyoruz. Kural ihlali yapan ya da suç işleyen insanlar güvenlik kuvvetlerine yakalanmamak için kaçma yolunu tercih ediyordu. Dört tekerlekli araçlarla bunları takip etmeniz oldukça zor ama bundan sonra suçlular kaçarlarken bir daha düşünecekler. Yakalanma oranı eskiyle kıyaslandığı zaman son derece yüksek olacak. Karaman’ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ise konuşmasında, “Eğitimini tamamlamış 16 personelle motosiklet timlerini faaliyete geçiriyoruz. Eğitim veren eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Karaman’a ve teşkilatımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 1 aylık eğitimlerini tamamlayan Yunus Timlerinin motosiklet üzerinde yaptıkları gösteriler nefesleri kesti. Gösteriyi izleyen protokol üyeleri ve vatandaşlar iki kişiden oluşan Yunus Timinin seyir halindeyken sürücü değiştirmesini ayakta alkışladı. Gösterinin ardından eğitimlerini tamamlayan Yunus Timlerine protokol üyeleri tarafından sertifikaları verilirken, günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.
Kaynak: İHA